Rangerii din Parcul Naţional Retezat au vrut să exemplifice modul în care se prezintă drumul care face legătura între Gura Apelor şi Poiana Pelegii.
Traseul este unul frecventat de mulţi turişti, astfel că acestora li se prezintă starea carosabilului. Sunt porţiuni grav afectate pe tronsonul respectiv.
”Drumul este bun pe unele locuri şi poate fi parcurs cu orice fel de maşină, dar sunt şi porţiuni greu de parcurs dacă nu ai 4x4WD sau maşină cu garda la sol înaltă şi multă răbdare. Să nu uităm de porţiunile de drum îngust unde, dacă vine o maşină din sens invers, rişti să freci lateralele maşinii de trunchiurile/ crengile de pe marginea drumului.  Rămâne la latitudinea fiecăruia  dintre dumneavoastră dacă doriţi să ajungeţi cu maşina la Gura Bucurii (Poiana Pelegii), venind dinspre Gura Apelor, cu riscul de a parcurge greoi drumul cu maşina sau alegeţi o altă variantă de a merge în Parcul Naţional Retezat”, arată administraţia Parcului Naţional Retezat. Administraţia Parcului Naţional Retezat nu deţine şi nu administrează drumuri în sau lângă parc.
Cosmin BACIU