Premierul Ludovic Orban, discurs în huiduieli

Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan şi ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, au participat în Valea Jiului, la ziua minerului.
Delegaţia a fost huiduită la ceremonia de la Petroşani, de câţiva   pensionari, care au cerut să fie respectată legea pensiilor.
Ceremoniile din Valea Jiului, dedicate Zilei Minerului, au început la mina Lupeni, acolo unde  delegaţia guvernamentală a ajuns puţin după ce s-a auzit sirena.. Aici a avut loc o simplă depunere de coroane de flori, însă, la Petroşani, delegaţia a fost primită cu huiduieli.
Discursurile, atât cel al primarului Tiberiu Iacob Ridzi, cât şi cel al  premierului Ludovic Orban, au fost întrerupte frecvent de strigătele unui pensionar miner, iar  primarul, ca şi premierul, au făcut apel la toleranţă.
„Nu este permis nimănui,  indiferent de ce gânduri sau idei avem, să călcăm memoria acestor oameni, care au murit pentru Valea Jiului şi  pentru familiile lor. Indiferent ce este, nu pătaţi memoria acestor eroi ai noştri, pentru interese mici. În faţa pericolelor am fost uniţi, întotdeauna şi am trecut peste toate doar uniţi. Nu întinaţi  memoria acestor oameni, care cu preţul vieţii au coborât în subteran să aducă o bucată de pâine, pentru că, în Valea Jiului, cărbunele înseamnă  viaţă şi moarte în acelaşi timp”, a spus, pe un  ton ridicat, ca să poată acoperi huiduielile, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Nici premierul nu a avut mai mult succes să ţină discurs, pentru că, încă de la început,  a fost primit în huiduieli.
„Am ţinut să fiu prezenta azi, 6 august, o zi importantă pentru  Valea Jiului şi pentru cei care îşi câştigă existenţa în minerit. Prezenţa mea vreau să dea un semnal clar că Guvernul României este preocupat de  problemele din Valea Jiului şi caută să găsească cele mai bune soluţii, astfel încât Valea Jiului să aibă un viitor, Valea Jiului să poată să depăşească  situaţiile complicate”, a spus premierul Ludovic Orban, printre multe pauze, din cauza huiduielilor.
Până la urmă, persoana recalcitrantă a fost săltată de jandarmi şi amendată, imediat după ceremonia de depunere a coroanelor de flori la monumentul minerului.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Premierul Ludovic Orban, discurs în huiduieli

 • 11 august 2020 la 10:17
  Permalink

  Dragi mineri, veniti aici sa-l vedeti pe Pacalici!

  Numai ca minerii adevarati erau scarbiti de politica si promisiuni sau poate ocupati, cred ca singurul (fost) miner adevarat era cel care isi spunea oful in paralel cu minciunile primului ministru. In rest, „protipendada” obisnuita: penelisti de conjunctura (precum primarul din Petrosani), ceata de gura-casca la evenimente care aduna o mana de oameni, hoti de buzunare si cersetori, Poate si cativa liberali neprefacuti (respect!). Unii cu masca, altii fara – cum se vede din fotografii, printre ei si un copil cu masca, probabil pedepsit de parinti ca nu a mancat tot la micul dejun.

  Discursul? Infantil. Si lui ii venea sa rada nu doar de ineptiile pe care le debita, dar si de „interesul” pe care onorabila adunare il manifesta si care a rasplatit cu aplauze efortul vorbitorului de a pronunta numele minelor, Promisiuni idioate ca vor „INCERCA” sa CAUTE cele mai bune solutii. Macar e constient de propria incompetenta si nu a promis ca va si „GASI” solutii pentru mentinerea mineritului in Vale. In tara studiilor de fezabilitate, motivul nefinalizarii proiectelor il cunoastem: ati vazut ca noi am vrut si am depus toate eforturile, dar exista o Directiva UE care ne-a blocat. Pacalici!

  Lasati-ma sa cant cu mandolina-n mina :)))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.