COVID-19, situaţie alarmantă în judeţul Hunedoara

Numărul de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus impun măsuri suplimentare în judeţul Hunedoara.
Prefectul Vasilică Potecă  cerut, joi dimineaţă, sprijin delegaţiei guvernamentale ce a ajuns în Valea Jiului, pentru a primi o unitate medicală mobilă.
În judeţul Hunedoara, ca şi în toată ţara, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus creşte de la o zi la alta. Asta l-a determinat pe prefectul judeţului să îi ceară premierului Ludovic Orban, venit în Valea Jiului, să îi dea o unitate mobilă de terapie intensivă. „Situaţia este foarte gravă. Vreau să vă spun că miercuri am avut din nou 34 de pozitivi. Am avut 11 locuri la terapie intensivă şi toate au fost ocupate. Am trimis bolnavii în alte judeţe, ceea ce  este totuşi, nepermis, din punct de vedere al organizării. Am cerut Ministerului Sănătăţii relocarea altor unităţi sanitare, pentru a administra mai bine aceste cazuri de COVID. Am mai depistat alte 15 locuri la ATI. Pentru că a venit premierul Orban, am cerut unitatea mobilă pentru a o amplasa la Hunedoara, cu încă 10 locuri”, a spus Vasilică POTECĂ, prefectul judeţului Hunedora
Spitalul din Petroşani şi cel din Deva nu vor fi, deocamdată transformate în spitale-suport. „Spitalul din Petroşani, ca şi cel judeţean, rămân spitale non-COVID, pentru că noi trebuie să tratăm şi ceilalţi bolnavi”, a mai adăugat prefectul judeţului Hunedoara.  În judeţul Hunedoara, în toate spaţiile aglomerate, din pieţe, ori mijloace de transport în comun este obligatorie purtarea măştilor de protecţie. În ultimele 24 de ore, aici au fost confirmate 24 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Diana Mitrache

Un comentariu la „COVID-19, situaţie alarmantă în judeţul Hunedoara

  • 7 august 2020 la 09:04
    Permalink

    daca intra covidu in mine se inchid minele?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.