Imagini spectaculoase din Parcul Naţional Retezat

Parcul Naţional Retezat oferă privelişti spectaculoase. Ministrul Mediului, Costel Alexe, promovează frumuseţile zonei.
Frumuseţea pădurilor din Parcul Naţional Retezat Naţional Park şi Tăul Dintre Brazi au fost surprinse de rangerii Parcului Naţional Retezat.Parcul Naţional Retezat Naţional Park, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara.  Parcul Naţional Retezat Naţional Park are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecţie strictă sau integrală. În parc regăsim 108 specii de păsări şi pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice.
Parcul Naţional Retezat Naţional Park asigură un echilibru al faunei şi toate condiţiile de hrană, linişte şi adăpost pentru numeroase specii, precum ursul, lupul sau râsul, capra neagră, cerbul, căprioara sau mistreţul.
Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.