Primarul din Lupeni a anunţat că tocmai a semnat un proiect de 6 milioane de lei, bani cu care va moderniza secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.
Lucian Resmeriţă a spus că totul va prinde contur în scurt timp şi  anunţat că are inclusiv medici specialişti care să deservească secţia.
Spitalul din Lupeni va avea una dintre cele mai moderne secţii de terapie intensivă, iar proiectul intră în linie dreaptă. Asta, pentru că, de peste două luni de zile se fac calcule şi estimări, aşa încât aici să ajungă aparatura necesară, suma de bani urmând să vină pe axa destinată dotărilor spitalelor suport-covid. „Vom reuşi să facem în aşa fel încât, nu numai cei care sunt infectaţi cu COVID-19  să beneficieze de această secţie, ci toţi pacienţii, cre vin aici pentru operaţii. Ne-a interesat, în mod deosebit, cu aparatura să fie la standardele anului 2020. Vom începe, încă din această săptămână, să ne ocupăm de achiziţii şi vom face toate demersurile ca, în cel mia scurt timp, să aducem aparatele în spital”, a spus Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Primarul mai recunoaşte că, în aceste zile, un bolnav ar fi avut nevoie ca secţia de la Lupeni să aibă aceste dotări, însă, a fost imposibil şi omul a trebuit să fie transferat.
„Chiar zilele trecute am avut mare nevoie de un  astfel de aparat, specific pentru COVID-19 şi, din păcate, nu l-am avut la  spitalul de aici. Necesitatea este una maximă şi  dorinţa noastră este să ne dezvoltăm şi să avem grijă de cât mai mulţi oameni”, a adăugat Lucian Resmeriţă. Sunt 4 medici pentru secţia ATI de la Spitalul din Lupeni, iar dotările ce  vor avea loc prin acest proiect cu finanţare  europeană, vor crea  cadrul complet pentru  vindecarea pacienţilor.
Diana Mitrache