În urma celor patru zile de negocieri din Consiliul European de la Bruxelles, România va avea alocate în total  fonduri europene de aproape 79,9 de miliarde de euro prin planul european de relansare Next Generation EU (NGEU) şi Cadrul Financiar Multianul (MFF) al UE pentru perioada de programare 2021-2027.
De o parte din aceşti bani vor putea beneficia direct şi firmele mici şi mijlocii (IMM) din România, prin granturi şi împrumuturi directe, precum şi prin contracte de achiziţii în proiectele europene derulate de alţi beneficiari. Bani pentru proiecte de infrastructură “Fondurile obţinute de România de la Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027 reprezintă o şansă uriaşă şi am convingrea că autorităţile vor fi pregătite să utilizeze aceşti bani pentru infrastructură, educaţie, sănătate, agricultură şi alte proiecte indispensabile. Avem la dispoziţie fonduri pe care le putem utiliza în mod eficient pentru dezvoltare, practic, putem finanţa proiecte care sunt indispensabile pentru  dezvoltarea României. De asemenea, o parte importantă din aceşti bani vor fi utilzaţi pentru relansarea economică a României”, a precizat deputatul liberal, Marius Surgent.
În perioada următoare, Consiliul Uniunii Europene (miniştrii de Finanţe din UE) şi Parlamentul European vor negocia forma finală a alocărilor de fonduri europene, pe baza liniilor trasate acum de şefii de state şi de guverne ai UE, în acest Consiliu European. “Salut decizia forţelor politice de dreapta din judeţul Hunedoara de a colabora la alegerile locale” “Decizia noastră de a semna un protocol de colaborare cu USR la nivel local este un exemplu de maturitate politică. A fost o decizie foarte intens discutată în rândul nostru, al liberalilor şi am demonstrat că ştim să facem politică, ştim să facem un pas în lateral pentru a obţine o victorie importantă. Acest protocol încheiat între PNL şi USR la nivelul judeţului dovedeşte că există mult mai multe lucruri care ne unesc decât cele care ne separă. Acest act era aşteptat de toţi susţinătorii PNL cât şi cei ai USR. Sunt convins că acestui proiect i se vor alătura şi alte forţe de dreapta din judeţul Hunedoara pentru că doar uniţi vom putea obţine rezultatul scontat”, a precizat deputatul Marius Surgent.