Minerii îi cer prefectului ajutor pentru mina Lupeni

Inundaţiile au produs la mina Lupeni pagube de 7 milioane de lei.  Sumele cresc cu fiecare zi în care minerii nu pot să scoată de aici cărbuni, motiv pentru care liderii de la Sindicatul  Muntele le cer socoteală prefectului şi celor de la CEH. Asta, după ce mina Lupeni nu a  fost trecută pe lista Guvernului de  despăgubiri.
Liderii minerilor  din Valea Jiului îi cer socoteală Prefectului Vasilică Potecă, dar şi celor din conducerea Complexului Energetic Hunedoara, pentru că,  spune preşedintele  sindicatului Muntele, Darius Cîmpean, cu fiecare zi în care nu lucrează, se pierd până la 1.000 de tone de huilă.  Într-un comunicat remis presei şi adresat instituţiei Prefectului de Hunedoara, minerii cer să li se acorde şi lor despăgubiri, pentru că prefectul Vasilică Potecă  pu că bnii r trebui să le parvină prin Ministerul Economiei.
„Prefectul dezinformează Valea Jiului şi judeţul Hunedoara spunând că această calamitate este  problema Ministerului Economiei. Credem că acest om, care ocupă vremelnic această funcţie, ca reprezentant al Guvernului în judeţul Hunedoara, trebuie să fie aplecat spre rezolvarea problemelor ce apar. Din păcate, dânsul ignoră problema a peste 800 de locuri de muncă ce unt oprite astăzi la Lupeni, unde se încearcă, în continuare evacuarea apelor. Mai mult, prefectul nu face nimic din ce ar trebui să facă, pentru că această sucursală, care se află pe teritoriul judeţului Hunedoara şi în cadrul CEH, să poată fi ajutată”, se arată în comunicatul semnat de liderul Darius Cîmpean.
Mina Lupeni a fost inundată printr-un puţ de la suprafaţă de apele Jiului de Vest, la  inundaţiile de acum mai bine de două săptămâni şi, de atunci, tot  subteranul este nefuncţional. Mai mulţi mineri au fost transferaţi la mina Vulcan, iar pe lista de despăgubiri a Guvernului nu a intrat şi mina Lupeni. Prefectul Vasilică Potecă a precizat că aceste daune sunt de competenţa Ministerului Economiei, singurul în măsură să despăgubească o unitate extractivă.  Liderii minerilor au avut o întrevedere şi cu conducerea CEH şi au cerut lămuriri cu privire la aceste probleme apărute.
Diana Mirtrache

Advertisements

2 comentarii la „Minerii îi cer prefectului ajutor pentru mina Lupeni

 • 14 iulie 2020 la 20:46
  Permalink

  cat timp sunt bani la bugetul statului se va da si ajutor

 • 15 iulie 2020 la 07:26
  Permalink

  Când dracu d?dea mina Lupeni 1000 de tone de c?rbune ? Acum 10 ani
  C? c?cat manca Umflatul asta

Comentariile sunt închise.