Promovată cu emoţii (la golaveraj) Jiul Petroşani a trecut rapid la preparativele pentru noul sezon în divizia ”A”.
Borugă a plecat furios
Consilier tehnic al antrenorului promovării Marin Tudorache, Gigi Borugă îl părăseşte furios pe patronul Alin Simota: vin unii acum să îşi ia caimacul şi să se dea aerele de mare antrenor. Să-şi facă ce echipă vrea!”. ”Sculă pe basculă” Ionuţ Chirilă este instalat antrenor principal, care face curăţenie dându-i afară pe Gabi Apetrei, Iliuciuc, Irina, Cipr. Luca, Panaitescu, Fritea şi Drida.
Este adus ca mare vedetă (!?) Claudiu Drăgan, ex UTA, ex. Dinamo, ex. Univ. Craiova, Vezan de la Unirea Sânnicolau Mare, M. Ionică, M. Gheorghe, Cipr. Dinu de la Unirea Focşani, Cipr. Petre de la Juventus Bucureşti şi Drăghici de la Minerul Lupeni.
Ultimatum de la Duru
Conform Regulamentelor ROAF, impuse de UEFA stadionul Jiul trebuie dotat cu 7000 de scaune, aşa cum a decis Viorel Duru, directorul Departamentului Licenţe în cadrul FRF, prezent la stadionul din Petroşani.În timp ce acestea au început a fi montate, lotul Jiului (28 de jucători), sub comanda lui Ionuţ Chirilă (foto) se deplasează pentru perioada 15-22 iulie 2005 la Tiszauyvaros în Ungaria (undeva între Debrecen şi Miskolc) pentru un cantonament centralizat.
Obosiţi… după cantonament!?
Venită din cantonamentul din Ungaria, Jiul îşi programează un amical cu FCM Reşiţa din divizia ”B”. Scor 0-0 după un meci slab făcut de jiulişti, înainte doar cu cinci zile înainte de startul de campionat.
”Echipa mea a acuzat oboseala din ultima vreme”, declară stupefiant antrenorul Ionuţ Chirilă.
”Sunt dezamăgit de ceea ce am văzut”, spune şi patronul jiulist Alin Simota. Jiul a folosit 25 de jucători în acest meci, la care, pe terenul II, au fost cam 500 de spectatori.
Eşec previzibil
În aceste condiţii, debutul în divizia ”A” va fi unul oarecum anticipat: 0-2 cu Gloria Bistriţa (goluri Pădureţu şi Costin) arbitru Alexandru Tudor (Bucureşti), 7000 de spectatori. Antrenorul Ionuţ Chirilă este bombardat cu acuze, că-şi protejează jucătorii aduşi de la Focşani, Alin Simota arată şi el cu degetul spre antrenor. Una peste alta, început dezastruos. Va fi un campionat greu pentru Jiul, care va încheia cu emoţii, pe locul 13, cu Aurel Şunda pe banca tehnică, dar cu bucuria revenirii în divizia ”A”.
GENU TUTU