Comitetul Executiv al AJF Hunedoara (8 iulie) a luat o serie de decizii privind viitorul sezon competiţional 2020-2021. Dincolo de capitolul taxe, vize, penalităţi prevăzute la punctul 1, sunt aprobate la punctul 2 datele de începere a campionatelor organizate de forul judeţean.
Liga a IV-a va avea startul pe 29 august 2020, liga a V-a pe 6 septembrie 2020 iar Cupa României – turul 1, pe 30 august 2020. Data limită pentru înscrierea acestor echipe în competiţie este de 31 iulie.
Pentru liga a IV-a sunt obligate să participe cu o echipă de juniori U19 sau cu două grupe de juniori la o altă categorie de vârstă – U17, U15, U13, U11, U9, la toate fazele competiţiei, campionat regular şi campionat play-off/out, minimum o echipă.
Antrenorii echipelor de seniori sunt obligaţi să aibă minimum Licenţa ”C” UEFA.
Liga a V-a se va disputa în două faze. Sistem regular (faza I), fiecare cu fiecare, tur-retur. La final se califică într-un ”Final ….” (faza II) primele patru clasate. În ”Final ….” cele patru echipe vor juca trei partide fiecare (un singur tur), primele două clasate câte două jocuri pe teren propriu şi un joc în deplasare, iar echipele de pe locurile 3-4, un joc acasă şi două în deplasare. Echipele vor intra în ”Final ….”cu un sistem de punctaj astfel: locul 1 – 3 puncte, locul 2 – 2 puncte, locul 3 – 1 punct, locul 4 – 0 puncte. Echipa câştigătoare a campionatului este cea care va fi pe locul 1 la finalul fazei a 2-a, , ”Final …..”, având dreptul de promovare direct în liga a IV-a Hunedoara.
Juniorii…
… vor lua startul în trei etape, separat faţă de echipele de seniori. Juniorii U19 pe 20 august, juniorii U17, U15, U13 şi U11 pe 26 august iar juniorii U9 pe 13 septembrie. Acestea sunt, în mare, datele de interes pentru suporteri, în ceea ce priveşte viitorul sezon în fotbalul judeţean.
Memoria fotografiei
Jiul lider acum zece ani
Retrasă din divizia ”B” în primăvara lui 2010, Jiul este înscrisă în toamnă în liga a IV-a Hunedoara. Antrenorii Toni Sedecaru (et. 1-15) şi Daniel Huza (et. 16-30) vor duce echipa în finalul sezonului pe locul 1 – la ”mustaţă”, după 2-0 în ultima etapă la Uricani – golgeterii echipei fiind atunci A. Moldovan (20 g) şi Ov. Popesc (11 g). Echipa a pierdut jocul de baraj pentru liga a III-a la Arad, 0-1 cu Flacăra Făget (jud. Timiş).

LEII DIN JUDEŢ, MIELUŞEII DE LA BARAJ
Din păcate, la jocul de baraj de la Arad (15 iunie 2011) cu campioana Timişului, Flacăra Făget, Jiul n-a confirmat nici măcar parţial evoluţia bună din campionat, fiind o mare dezamăgire. S-au vehiculat o serie de poveşti în jurul acestui baraj, de la suspiciunea asupra unor jucători care nu şi-ar fi apărat corect şansele, până la ideea de noncombat a conducerii Jiului. Poveşti cu iz de incredibil. Peste toate astea rămân lacrimile unor tineri jucători care, cu siguranţă, şi-ar fi dorit enorm această promovare, un început bun pentru ei într-o viaţă de sportiv ce abia li s-a deschis. Un context în care aproape că nici nu au mai contat multele jocuri spectaculoase din campionat. Se spune că ultima impresie contează sau că nu poţi fi rege dacă nu ai coroana pe cap…
GENU TUŢU