Drumul ce trece prin Valea Jiului şi duce spre Voineasa va fi cel puţin circulabil şi Direcţia de Drumuri de la Timişoara, care are acum în custodie artera rutieră, a adus câteva utilaje în zonă.
Se vor face doar reparaţii curente şi consolidări ale terasamentului, pentru că acolo există un litigiu, după ce firmă care a câştigat licitaţia nu a lucrat mai nimic. Banii ajung acum, însă, doar pentru reparaţii. „În acest moment, ştiu că DRDP Timişoara a aprobat reparaţii pe acest drum în valoare de aproximativ 2 milioane şi ceva de lei. Anumite porţiuni vor fi asfaltate şi reparate”, a spus Vasilică Jurca, primarul oraşului Petrila.
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a început lucrările de reparaţii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, încă de la finele anului trecut, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judeţului Hunedoara.
Pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă a fost construit un zid de sprijin pe albia râului Jieţ, o bună perioadă de la finele anului trecut, s-au făcut o serie de lucrări de reparaţii cu mixtură asfaltică. De asemenea, în zona în care drumul este neasfaltat, au fost executate lucrări de reprofilare, dar proiectul de reabilitare totală va trebui acum chiar modificat total.
„Proiectul mare este tot în litigiu şi, până nu se pronunţă instanţa, nu se va putea face nimic. Când se va pronunţa, însă, proiectul va trebui refăcut, pentru că el nu mai este de actualitate şi, până anul viitor nu există nicio şansă să fie reabilitat acest drum pe proiectul iniţial”, a mai adăugat primarul din Petrila, oraş pe raza căruia se află drumul, pe teritoriul judeţului Hunedoara. Lucrările ar trebui să se desfăşoare în cel puţin 4 puncte între km 86+601 şi km 105+120 şi, iniţial, trebuiau să fie executate de Straco Grup.
Termenul de execuţie, însă, este total depăşit, mai ales că lucrările trebuiau să înceapă în 19 mai 2015 şi să se finalizeze un an mai târziu.
Diana Mitrache