Inundaţiile de acum o săptămână au luat cu ele staţii de pompe, conducta magistrală de alimentare cu apă a vestului Văii Jiului şi multe alte obiective au fost distruse de viitură.
Societatea din  Valea Jiului a făcut o evaluare a acestora, iar la final a stabilit care sunt cele mai importante obiective ce vor fi reabilitate în perioada următoare. Doar că banii nu vin prin Prefectură, ci de la Consiliul Judeţean Hunedoara.


„S-au identificat 11 obiective, dintre care, cele mai importante sunt cele ce fac alimentarea cu apă pe vestul Văii Jiului, adică cei 400 m de aducţiune, pilonul, reţelele din incinta staţiei de reactivi, staţia de pompe, care, practic, a fost luată de apă şi comisia  a înaintat raportul de pagube către Instituţia Prefectului. A fost aprobat, de urgenţă. Luni a avut loc  şedinţa CJSU în care am fost şi noi incluşi pe lista CJH cu cele 11 probleme majore constatate. Valoarea este 2,2 milioane de lei. Urmează proiectul de act normativ şi banii vor veni la CJH ca să ne folosim de ei”, a spus Cristian Ionică, manager S C Apa Serv Valea Jiului. Prefectul judeţului Hunedoara a dat asigurări că toţi cei care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor vor fi acum despăgubiţi, iar aici intră şi societatea de distribuţie a apei şi canal din zona Văii Jiului. De fapt, distrugerea magistralei de alimentare că apă din vestul Văii Jiului este încă cea mai mare problemă a celor de la Apa Serv.
Diana Mitrache