INIȚIATIVA LEGISLATIVĂ A SENATORULUI CRISTIAN RESMERIȚĂ CARE REDUCE CU DOI ANI VÂRSTA DE PENSIONARE PENTRU TOȚI ANGAJAȚII DIN VALEA JIULUI, A PRIMIT RAPORT FAVORABIL

Inițiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriță, cu privire la scăderea vârstei standard de pensionare cu doi ani, pentru toți angajații din Valea Jiului a primit RAPORT FAVORABIL din partea Comisiei de muncă a Camerei Deputaților.
Practic initiativa, senatorului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeritã completeze un articol al Legii 263/ 2010 privind sistemul de pensii  publice, în sensul introducerii localitãtilor din Valea Jiului, astfel încât locuitorii acestora sã poatã beneficia de pensionarea anticipatã cu 2 ani, fãrã a suporta penalitãtile aferente.
Propunerea  legislativã a vizat inițial doar persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în Valea Jiului – Petrosani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa si Uricani – precum si persoanele care au desfãsurat activitãti în zona mentionatã timp de minimum 30 de ani consecutiv. În urma unor amendamente depuse de parlamentarii  din județul Hunedoara, de aceleași facilități vor beneficia și locuitorii din localitățile: Baia de Cris, Ghelari, Baita, Hunedoara, Calan, Orastie, Deva, Certej, Teliuc, Brad.
Initiativa legislativã este justificatã si de faptul cã  persoanele care au lucrat efectiv în exploatatiile miniere, au fost expusi ani la rând noxelor si pulberilor cu efect nociv asupra organismului, iar acest lucru le-a scãzut semnificativ speranta de viata.
“Mă bucură foarte mult, faptul că am ajuns în acest punct. Raportul Favorabil al Comisiei pentru muncă din Camera Deputaților este un pas decisiv pentru această inițiativă legislativă a mea.
Sunt convins, că în  plenul Camerei Deputaților voi reuși, să conving colegii din toate formaținile politice , să voteze această inițiativă legislativă a mea.
În momentul în care această inițiativă legislativă a mea, va fi promulgată, TOATE PERSOANELE CARE LUCREAZĂ ÎN VALEA JIULUI vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

Advertisements

3 comentarii la „INIȚIATIVA LEGISLATIVĂ A SENATORULUI CRISTIAN RESMERIȚĂ CARE REDUCE CU DOI ANI VÂRSTA DE PENSIONARE PENTRU TOȚI ANGAJAȚII DIN VALEA JIULUI, A PRIMIT RAPORT FAVORABIL

 • 7 iulie 2020 la 13:44
  Permalink

  Felicitari !

 • 7 iulie 2020 la 14:59
  Permalink

  votati psd

 • 8 iulie 2020 la 10:13
  Permalink

  fugi repede la sertarul cu pastile iarasi te ai tampit

Comentariile sunt închise.