Foile de la boală de la CEH, încă sunt o problemă

La fiecare unitate minieră din Valea Jiului sunt mineri în foi de boală.  Este o modă lansată  dintotdeauna în sistemul extractiv, iar administratorii le ţin partea spunând că munca e grea şi bolile multe. Cei mai mulţi sunt acum la mina Livezeni, pentru că acolo au intrat în concedii medicale cei care au fost afectaţi de fumul degajat de incendiul produs la un transformator din subteran, munca fiind îngreunată din acest motiv. 17 oameni de aici au intrat în concedii medicale de săptămâna trecută.
„16 oameni au fost externaţi. Unul singur mai este în spital, dar nici acela nu este grav, însă, pentru siguranţă, a rămas  internat”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH. Administratorul de la CEH spune că nici minerii nu mi sunt atât de mulţi, dar recunoaşte şi că metoda foilor de boală este dificil de controlat, în condiţiile de muncă din subteran.
„Nu mai este fenomenul de la început, unt în foi de boală, dar nu la amploarea de mai demul. Este o problemă, însă, ţinem cont că în mină se lucrează foarte greu. Gândiţi-vă la  condiţiile din mină, cre unt foarte grele. Nu oricine poate să  facă faţă muncii în subteran,  iar oamenii îşi iau foi de  boală, că sunt bolnavi”, a mai spus Roşu.  Numai la mina Livezeni,  directorul Eusebiu Durbacă  spune că lipsa celor 17 mineri intoxicaţi a întârziat punerea în funcţiune a unui nou abataj, care abia din această săptămână  dă producţie.  Zeci de ani, minerii din  Valea Jiului au însumat mii de foi de boală, munca din subteran fiind una epuizantă şi nici acum nu e altfel.
Diana Mitrache

Advertisements

3 comentarii la „Foile de la boală de la CEH, încă sunt o problemă

 • 6 iulie 2020 la 20:14
  Permalink

  le plateste statul atata timp cat mai sunt bani la bugetul statului

 • 7 iulie 2020 la 10:40
  Permalink

  daca nu pot face fata , de ce mai lucreaza in mina? sa lucreze in alte domenii si sa lase pe cine poate

 • 7 iulie 2020 la 23:55
  Permalink

  Fostu miner asta cred ca daca a lucrat vreodata in viata lui la mina a maturat birourile la sefi ca altfel nu ar vorbi

Comentariile sunt închise.