Medicii hunedoreni fac un apel către cetăţeni pentru a dona sânge. Sunt picături care pot salva vieţi.  Directorul Centrului Judetean de Transfuzii, dr. Victoria Halmagi, face un apel către hunedoreni să devină salvatori.
”Spitalele judeţului Hunedoara au mare nevoie de produse de sânge în această perioadă. Pacienţi în stare gravă de la hematologie, oncologie, ATI, chirurgie aşteaptă de la oamenii generoşi picătura de sânge salvatoare. Generozitatea nu se măsoară în bunuri ci în fapte. Ea este fondul sufletelor alese. Vă aşteptăm dragi  donatori de sânge, adevăraţi eroi anonimi, în sediile noastre din oraşele Deva, Hunedoara şi Petrosani zilnic de luni până vineri între 8 şi 12”, scrie dr. Victoria Halmagi, directorul Centrului Judeţean de Tranfuzii Hunedoara. Mai mult, la donare sunt aşteptaţi şi hunedorenii care au fost infectaţi cu noul tip de coronavirus şi s-au  vindecat. De la aceştia se va recolta plasmă cu ajutorul căreia vor fi trataţi bolnavii de coronavirus.
”Cei care au fost infectaţi cu Sars Cov-2 şi s-au vindecat îi aşteptăm să doneze plasmă pentru semenii lor aflaţi acum în  suferinţă şi internaţi cu această infecţie”, a mai spus sursa citată.  Mai mult, şi  prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a făcut un apel către hunedoreni pentru a dona sânge.
Cosmin BACIU