Activele Complexului Energetic Hunedoara au fost evaluate de către evaluatorul agreat de comitetul creditorilor.  Acum se aşteaptă raportul de evaluare, pentru ca mai apoi să se parcurgă paşii legali.
”Obiectivele au fost evaluate, a fost finalizată procedura de evaluare.  Aşteptăm raportul evaluatorului care să ne prezinte care este valoarea bunurilor. Are termen de 30 de zile. Aşteptăm să ne prezinte”, a declarat Cristian Roşu,  administrator special al Complexului Energetic Hunedoara. Administratorul judiciar al CEH a spus că în ceea ce priveşte activele  societăţii trebuie acordată o atenţie sporită, acestea fiind incluse într-o  categorie specială.
”Nouă ne revine datoria să identificăm bunurile care vor face obiectul dării în plată. trebuie să fie rapoarte distincte pentru bunurile care merg pentru darea în plată. vom cere şi sprijinul ministerului de resort pentru a ne face o imagine fidelă a ceea ce se doreşte şi a ceea ce se va da în plată. Se vor da în plată la ANAF, vor intra în domeniul public al statului, după care se vor da în administrarea ministerului Economiei. (…) Va fi o diferenţă faţă de ceea ce s-a făcut în 2012. Acum ordonanţa ne limitează la cele care sunt de interes strategic pentru sistem energetic  naţional şi cele care sunt viabile”, a spus Emil Gros, administratorul judiciar al CEH. Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă la cererea creditorilor. Documentele instanţei arată că societatea energetică “se află în încetare de plată”.
Cosmin BACIU