Peisajele din județul Hunedoara atrag, an de an, sute de mii de turiști din toate colțurile lumii. Munții noștri sunt luați la pas de vizitatori atât din Europa, cât și de peste ocean, iar acest lucru propulsează România și județul Hunedoara în topul preferințelor unor străini atunci când vine vorba de petrecerea vacanțelor. În aproape toate anotimpurile, Parcul Național Retezat și Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina adăpostesc pe toți cei care aleargă de agitația cotidiană.

Parcul Național Retezat, „Tărâmul cu ochi albaștri”

Parcul National Retezat mai este cunoscut și ca „Tărâmul cu ochi albaștri”, iar acest lucru se datorează celor peste 50 de lacuri și tăuri ce se lasă descoperite de turiști, printre brazii falnici și pe lângă cărările șerpuite ale muntelui. În acest masiv se găsește un relief tipic glaciar, cu văi, lacuri şi circuri glaciare, dar şi calcare împânzite de chei, peşteri şi avene. Montaniarzii sunt cuceriți și de frumusețea celor 50 de vârfuri mai înainte de 2.000 de metri. Retezatul se mândrește și cu două lacuri unice în România, respectiv lacul glaciar Bucura, fiind cel mai întins, și lacul Zănoaga, care este cel mai adânc din țară. Știați că în acest parc se regăsesc peste 1.100 de specii de plante, adică peste o treime din speciile aflate pe teritoriul întregii țări și 90 de specii ce nu mai pot fi văzute niciunde altundeva. De asemenea, în Retezat, trăiesc 185 de specii de păsări.

Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina

În Parcul Natural Gradistea Muncelului-Ciclovina istoria, cultura, tradiția, arheologia, simplitatea și naturalețea se împletesc perfect. Relieful are o varietate aparte, care îmbină de minune trecutul dacilor în această zonă, ce este probat de oamenii locului, de vestigiile care se află în acest parc și care „vorbesc” de la sine, cu prezentul satelor din această zonă. În acest locului se află și Fundătura Ponorului, „colțul de Rai”, numit și cunoscut și de localnici, dar și de turiști, ca fiind „Palma lui Dumnezeu”. Peisajele îți taie respirația, indiferent de anotimp, de fiecare dată descoperi un colț nou, neexplorat și ofertant. Știați că pe teritoriul parcului se află peste 400 de avene, peșteri și galerii miniere? De asemenea, aici se găsesc și chei și canioane care au fost sculptate de apele ce se șerpuiesc impresionând până și pe cel mai mofturos turist. Sunt foarte multe locuri, la doar câșiva pași de noi, care încă nu au fost explorate.

Promovare națională și internațională, pe site-ul Go Hunedoara

Pentru a afla mai multe informații despre aceste parcuri, dar și despre alte minunății ale naturii sau create de om, vă invităm să accesați site-ul de promovare a turismului din județul Hunedoara, Go Hunedoara. Și, cum turism înseamnă și locuri de cazare, restaurante, cofetării, baruri și locuri de relaxare, toți cei care dețin asftel de locații au posibiliatea de a se înscrie acum pe platforma www.gohunedoara.com unde afacerea le va fi promovată atât la nivel național, cât și internațional. Împreună putem duce turismul hunedorean pe culmi înalte!

GO Hunedoara Visit, eat, sleep&relax!