Mai multi porci mistreti au fost gasiti in zona Iscroni, aproape de Gambrinus, iar autoritatile din judetul Hunedoara spun ca exista suspiciunea de pesta porcina. Prefectul judetului Hunedoara Vasilica Poteca a remis un comunicat de presa in care se arata ca a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta.
„Se impune analiza situatiei create ca urmare a aparitiei unei suspiciuni de pesta porcina la un porc mistret depistat pe fondul de vânatoare nr 65 din Vulcan, in apropierea orasului Aninoasa”, se arata in comunicat.
Primarul Gheorghe Ile de la Vulcan a spus ca deocamdata nu s-au luat masuri si ca acestea vor fi impuse la momentul la care analizele de laborator vor confirma acest diagnostic. In luna decembrie a anului trecut, mai multi porci mistreti din 11 fonduri de vânatoare din Gorj au murit, rapusi de pesta porcina africana. Autoritatile sustin ca analizele de laborator au indicat prezenta acest virus si chiar cauza decesului. Au fost luate masuri de igienizare a acestor locuri, insa raspândirea virusului nu a fost stopata. Tot anul trecut, in Valea Jiului au fost impuse masuri sanitare la intrarea dinspre Petrosani in Defileul Jiului, din cauza unui focar de pesta porcina depistat intr-o gospodarie din Vulcan.

Diana Mitrache