800 de locuri. Câti mineri pleacã?

Din 28 noiembrie începe perioada de preavize pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara. Colosul industrial disponibilizeazã angajati ai minelor Lonea si Lupeni si asta pentru cã, cel putin  deocamdatã, acestea sunt în proiectul de închidere pânã la finele acestui an.
Potrivit liderului de sindicat Darius Câmpean, de la Sindicatul Muntele, sunt bani pentru 800 de angajati, dar probabil cã nu toate vor fi ocupate acum. „Banii sunt pentru 800 de oameni, însã, din câte stiu eu, vor fi maxim 580 de oameni”, a spus Câmpean.
Negocieri cu conducerile celor douã unitãti miniere au avut loc si luni la sediul Complexului Energetic Hunedoara, iar directorul general Samuel Dioane a precizat cã încã nu a stabilit cifra exactã a disponibilizatilor si cã este posibil sã plece cam 160 de oameni de la mina Lonea si ceva mai mult de 200 de la mina Lupeni, însã, totul se va face în baza unui proiect ce va tine cont de necesitãtile de personal de la fiecare punct important.  În plus, dacã va fi agreatã varianta potrivit cãreia, cele douã unitãti miniere sã îsi continue activitatea, atunci va mai fi nevoie o vreme de oamenii calificati si vor fi acceptati pentru disponibilizare doar cei aflati la vârsta de pensionare, ori cei care îndeplinesc conditiile de iesire din sistem.
Diana Mitrache

Advertisements

9 comentarii la „800 de locuri. Câti mineri pleacã?

 • 26 noiembrie 2018 la 19:40
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !!!

 • 26 noiembrie 2018 la 20:40
  Permalink

  Oare asta care ,indiferent de subiect,o tine cu ,,investitiile”,a fost testat vreodata psihologic?

 • 27 noiembrie 2018 la 06:14
  Permalink

  el e mascota ziarului 😛 comenteaza la orice,,,oricand,,sub orice nume,,,tot aiurea, pe langa subiect,,, e un papagal inofensiv 🙂

 • Pingback:800 de locuri. Câti mineri pleacã? | Realitatea Petrileana

 • 27 noiembrie 2018 la 16:16
  Permalink

  Catre Conducerea CVJ
  Rog blocarea IP Minerii vaii jiului !!!!
  DEVINE EXTREM DE OBOSITOR !!!!
  E UN PAPAGAL CARE SE REPETA !

 • 27 noiembrie 2018 la 20:51
  Permalink

  Mai TACI!!!
  Devii ffffff plictisitor!!!!
  Oricate investitii s-ar face, nu se va rezolva NIMIC!!!
  Asa ca TACI, ca esti fffff plictisotor

 • 28 noiembrie 2018 la 12:52
  Permalink

  Salut Valter ! Tot la nivelul comentarilor critice sub diferite nume ex. Ion , ion , HACKER , f , … la adresa vaii jiului !!! Tie ar trebui sa-ti blocheze IP sub motivul ca denigrezi locuitorii vaii jiului , eu vreau dezvoltarea si bunastarea vaii jiului . Poate te va bate Dumnezeu , stiu ca esti ateu !

 • 2 decembrie 2018 la 09:52
  Permalink

  intreabai pe cei de la redactie daca este acelasi IP si aceeasi adresa ..pentru toate comentariile..si iti vei da seama cat esti de prost, cat esti de mediocru si ce gandire de „preistoric” din adancuri ai…..daca vrei dezvoltarea si bunastarea Vaii Jiului dupa cum spui….invata sa faci si altceva decat minerit ,invata o meserie ,cauta-ti un loc de munca ….in a prezenta realitatea dura a zonei si „a critica …e o mare diferenta….oricum tu nu prea intelegi nimic…..fa o vizita prin alte orase ,vezi cum arata ,vezi cum gandesc oamenii de acolo ….si pe urma revino in Valea Jiului….poate iti vei da seama de niste lucruri

 • 3 decembrie 2018 la 10:45
  Permalink

  Bine gandit ! Bine zis ! BRAVOS !!!

Comentariile sunt închise.