6000 de lei pentru elevii Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva. Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat alocarea sumei de 6000 de lei în vederea participãrii echipei de Clubului de roboticã din cadrul Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva la un concurs ce va avea loc la Timisoara.
În ultimii ani, aproape toate liceele din Valea Jiului au înfiintat echipe de roboticã. Elevii învatã cum sã creeze si sã programeze robotii pentru a executa diferite comenzi.
”Elevii vor construi un robot cu diverse functionalitãti, robot cu care echipa scolii va participa la  concursuri organizate la nivel national, primul dintre acestea fiind organizat la Timisoara în 23-24  februarie 2020”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Clubul de roboticã din cadrul Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani si-a deschis portile la începutul acestui an scolar, initiind elevii în tainele roboticii. Obiectivele acestui club sunt de a-i atrage pe elevi spre ingineri, dar si pentru corelarea unor cunostinte din programa scolarã de la disciplinele fizicã, matematicã cu activitãti pratice, cum ar fi realizarea robotilor.  Clubul de roboticã reprezintã oportunitatea elevilor de a realiza activitãti practice în scoalã, de a lega teoria cu practica.
Cosmin BACIU