500 de milioane din bugetul de la Petrosani – subventia pentru termoficare

Frigul a încins doar spiritele la Petrosani si un rãzboi al declaratiilor pe seama celor care tremurã în  apartamente are loc între reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara si primarul de la Petrosani.
Cel din urmã, Tiberiu Iacob Ridzi spune cã a alocat chiar bani pentru subventionarea Giga Caloriei si cã este singurul care acum cautã o solutie, dat fiind faptul cã oamenii îl acuzã cã nu au cãldurã în case nici acum. „Noi am plãtit 38% din valoarea Giga Caloriei, aproximativ 5 miliarde de lei vechi, am plãtit subventia si suntem dispusi sã plãtim în continuarea aceastã subventie, pentru furnizarea în continuare a termoficãrii”, a spus Tiberiu iacob Ridzi, care a mai adãugat si cã responsabilii de la CEH au trimis adrese prin care au arãtat doar cã nu pot si nu mai vor sã furnizeze agent termic.
Banii au fost de la bugetul local, din taxele tuturor si, dacã este sã socotim cã în 2019 în acest cont sunt un pic peste 14 milioane de lei, suma nu este de neglijat. În plus, marea majoritate a celor care au mai rãmas bransati la acest sistem de termoficare deficitar sunt fosti mineri, care au primit subventii si de la mina unde au lucrat, ca sã îsi achite energia termicã pe care o consumã.
Totusi, firmele care au asigurat acest serviciu, si cea de la Petrosani si cea de la Vulcan au dat faliment si singurii care mai pot furniza agent termic, si asta în maxim o sãptãmânã, sunt responsabilii CEH. Ei oferã acelasi tip de  servicii la Deva, în mod direct, iar din acest motiv primarul Tiberiu Iacob Ridzi a si cerut demisia directorului Doru Visan de la Termocentrala Paroseni si a directorului general al CEH, Samuel Dioane.
Diana Mitrache

Advertisements

6 comentarii la „500 de milioane din bugetul de la Petrosani – subventia pentru termoficare

 • 12 decembrie 2019 la 20:59
  Permalink

  Vrem caldura !

 • 13 decembrie 2019 la 06:17
  Permalink

  mai rudotel nu avem tevi asa ca obisnuiestete cu frigul

 • 13 decembrie 2019 la 06:28
  Permalink

  Ce zici Pinochio,ai primit raspunsul de la Bucuresti?De fonduri europene pt punctele termice de ce nu vorbesti ,sau nu stii cum se fac?

 • 13 decembrie 2019 la 08:02
  Permalink

  nu stie el de astea cu „fondurile”……el e omul care mereu asteapta „ajutor de la guvern”…..pentru orice….inclusiv pentru plata cheltuielilor locale…….in timp ce orase ca oradea cluj sibiu timisoara s-au schimbat din temelii …..si-au creat parcuri industriale au atras zeci daca nu sute de companii internationale cu mii de angajati……si-au dezvoltat infrastructura …….se vede de la „o posta” cine e capabil……si cine e „pe langa complet”……..acolo oare de ce s-a putut ?……….sunt si orase si localitati mici care au atras fonduri europene ……..se vede din avion …. dupa cum arata orasul ….cat e de gospodar si cat de bine se descurca……..poti da ceasul inapoi cu 50 de ani cand intrii in petrosani……se vede dupa cum arata…..sa spuna „domn” primar MACAR o singura companie industriala mare (gen Continental ,Hella )pe care a convins-o sa investeasca in zona ????…..un singur hotel international (gen Ramada Hilton) pe care l-ar fi adus in zona ??? … inafara de cateva cabane paduchioase care nu au nici macar personal noaptea…….daca nici 2 lucruri esentiale majore nu a facut……atunci ce sa mai stie el de „fonduri europene „…….calatoriti in alte orase…..vedeti cat sunt „de departe la toate capitolele” …..si pe urma intoarceti-va in petrosani……si „votati in continuare aceeasi oameni”………ca doar se vad „realizarile si priceperea lor”…….intr-un hal fara de hal…..oricum pentru multi din zona….e prea „grele” sa vada si sa inteleaga in ce hal traiesc si cat sunt de ramasi in timp

 • 13 decembrie 2019 la 11:32
  Permalink

  cumpara-ti centrala

 • 13 decembrie 2019 la 18:57
  Permalink

  Turistule,daca citeste Ilonka comentariul tau,ai pus-o!Tu refuzi sa vezi cele doua realizari de necontestat:avionul si locomotiva!Mai trebuie un vapor,ca sa fie ,,Orasul Vesel”!Lasa tu companiile industriale,noi avem aici alte aspiratii:reparam in fiecare an pavajele pietonale,inlocuim banci in parc,facem cetateni de onoare(cam unu pe saptamana)!Ce mai conteaza ca tinerii nu au NICIO PERSPECTIVA?

Comentariile sunt închise.