4 firme cautã constructori la bursã

 

Sunt 4 firme de profil care s-au înscris sã participe la bursa locurilor de muncã de la Petrosani. Toate au ca domeniu de activitate constructiile si cautã, de la muncitori  necalificati, la cei care au calificãri necesare acestui domeniu.
„Avem 4 angajatori care vor participa la bursã, cu 27 de locuri de muncã. Ca meserii, avem pentru muncitori necalificati, zidari, dulgheri, fierar-betonisti, lãcãtusi si electricieni”, a precizat Judith Babtan, sefa ALOFM Petosani. Din pãcate, însã, cei de la agentia de  ocupare a fortei de muncã spun cã prea putini someri, din cei 800 care sunt acum înregistrati, au calificãri. Si asta, chiar dacã au vrut sã organizeze si cursuri de calificare, însã, nimeni nu s-a prezentat la ele. „Cunoscând persoanele din evidentele noastre, ce pot sã vã spun este cã noi nu avem foarte multe persoane calificate. Avem chiar putine care pot lucra în constructii. Noi sperãm ca, pe lângã somerii nostri, sã participe si alte persoane ce au calificãri si nu se aflã în evidentele noastre. Asta pentru cã sunt anumite cursuri pe care noi încercãm sã le organizãm si nu reusim. De exemplu, noi încercãm acum sã facem un curs de zidar, pentru cã sunt meserii solicitate si altele mai putin solicitate”, a mai adãugat Judith Babtan.
Salariul în acest domeniu a crescut considerabil si, la bursa care începe în 14 martie la ora 9,00, sunt asteptati nu doar somerii. Salariul minim este acum de 3.000 de lei, potrivit unei Ordonante de urgentã a Guvernului, si se aplicã indiferent de tipul companiei si de munca prestatã. Si omul de serviciu ar trebui sã aibã 3.000 de lei salariu, iar “constructii” nu se referã doar la cei de pe santiere, ci si la cei din birouri.
Cine se încadreazã pentru constructii?
Potrivit legii, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019, pentru domeniul constructiilor, salariul de bazã minim brut pe tarã garantat în platã se stabileste la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lunã, reprezentând 17,928 lei/orã.
Angajatii cãrora li se aplicã acest salariu minim pe economie sunt cei ai angajatorilor care: desfãsoarã activitatea de constructii, la Prelucrarea si fasonarea sticlei plate; Fabricarea plãcilor si dalelor din ceramicã,  Fabricarea cãrãmizilor, tiglelor si altor produse pentru constructii din argilã arsã; Fabricarea produselor din beton pentru constructii; Fabricarea produselor din ipsos pentru constructii; Fabricarea betonului, Fabricarea mortarului, a  altor articole din beton, ciment si ipsos;Tãierea, fasonarea si finisarea pietrei; Fabricarea articolelor din material plastic pentru constructii; Fabricarea altor elemente de dulgherie si tâmplãrie pentru constructii; Fabricarea de usi si ferestre din metal; Fabricarea de constructii metalice si pãrti componente ale structurilor metalice;  Extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii, extractia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei si a ardeziei;  Extractia pietrisului si nisipului, Activitãti de arhitecturã, inginerie si servicii de consultantã tehnicã; Muncitorii calificati si necalificati în munca din constructii pot veni la Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã Hunedoara în localitãtile Deva, Hunedoara, Petrosani, Orãstie, Hateg si Brad, între orele 9.00 –13.00
Diana Mitrache

4 comentarii la „4 firme cautã constructori la bursã

 • 14 martie 2019 la 10:50
  Permalink

  Sunteti tampit !
  Constructorii cautatii prin Spania, Italia Germania. Acolo sunt acum romanii nostri calificati.
  Aici ce au ramas in vale, sunt ori prea batrani ori prea tineri si nu stiu sa faca nimic. Absolut nimic, dasca intelegeti !
  Hai ca mi-a placut gluma voastra.

  La cate oportunitati si promisiuni pentru un trai decent a oferit valea Jiului in ultimii 15 ani, in curand au sa apara anunturi pe OLX in genul:
  Repopulam Valea Jiului, cautam cetateni disponibili.
  La cum se pleaca din vale in mare viteza, preconizez ca in cativa ani unele zone din vale, au saarate ca si orasele parasite sin Vestul Slabatic.

 • 14 martie 2019 la 10:58
  Permalink

  cine draq mai merge sa isi rupa spatele dupa 27 de ani de mina ? astia cred ca minerii mai au chef de inghitit praf ,ciment ,mortar dupa 27 de ani de funingine ! sanki !!!

 • 14 martie 2019 la 13:41
  Permalink

  ore multe, munca multa,frig ,ploaie,bani putini

 • 14 martie 2019 la 18:43
  Permalink

  si cand te gandesti ca va aflati la doar 300 km de granita….alte localitati mult mai indepartate si-au creeat parcuri industriale si au atras investitori ……conducerile voastre locale nu au fost interesate sa atraga investitori firme de productie in zona….sa aveti alternative…..la voi inclusiv primariile traiesc din bugetul de stat….sau mai clar spus din repartizarile centralizate colectate de la alte orase gen timisoara cluj bucuresti…..cu veniturile proprii pe care le au primariile din valea jiului nu si-ar permite sa plateasca nici lumina pe o singura strada timp de o luna de zile……dar votati in continuare tot pe aceeiasi mult iubiti

Comentariile sunt închise.