24 de mineri, premiati de Ministerul Energiei

Nu mai putin de 24 de mineri vor fi premiati de Ministerul Energiei. Ei sunt angajati la Complexul Energetic Hunedoara si sunt cei care au sãpat contra-cronometru dupã colegii lor.  În ziua tragediei,  ministrul Toma Petcu, care a sosit personal la mina Lupeni, a cerut ca echipele care sapã sã se succeadã la 6 ore, asa încât oamenii sã nu fie epuizati de efort, pentru ca sã avanseze spre frontul în care erau captivi cei 3 mineri. Printre cei 24 de ortaci, care vor primi premii în bani, se numãrã si cei 8 mineri care au reusit sã se salveze, în momentul în care tavanul galeriei s-a prãbusit. Este o recompensã în bani, spun sindicalistii care au fost anuntati despre premiile ce urmeazã sã vinã de la Minister, pentru tot efortul pe care oamenii l-au depus, atunci când au luptat sã ajungã la colegii lor.
Din pãcate, al doilea miner, Florin Ioan Suciu a fost îngropat marti la prânz. Duminica viitoare ar fi împlinit 44 de ani, dar a murit la Spitalul Floreasca din Capitalã. Duminica  trecutã a coborât în pãmânt si Iuliu Lucian Codlean, chiar în ziua în care ar fi trebuit sã  împlineascã 40 de ani.
Diana Mitrache

Advertisements

5 comentarii la „24 de mineri, premiati de Ministerul Energiei

 • 10 octombrie 2017 la 20:51
  Permalink

  Le da bani ca sa la inchida gura.Jigodii PSD-iste.

 • 10 octombrie 2017 la 21:21
  Permalink

  aiurea ! si celor nepremiati cum le vor inchide gurile ?

 • 11 octombrie 2017 la 09:23
  Permalink

  Cica „Ministrul Toma Petcu, care a sosit personal (pleonasm) la mina Lupeni, a cerut ca echipele care sapa sa se succeada la 6 ore”. Pai nu e nimic deosebit, asta e programul unui salvator miner, ca si al minerului, adica de 6 ore! In rest, aceasta actiune de premiere, este o actiune de…..fatada, de populism si demagogie, marca….PSD!

 • 11 octombrie 2017 la 13:03
  Permalink

  Fraiere , cine ti-a spus ca intr-o interventie programul unui salvator este de 6 ore ? Sti ca acesta poate depasi , 8 , 10 sau 12 ore .. ?

 • 11 octombrie 2017 la 22:25
  Permalink

  @ Andrei Vasile. Tu esti fraierul, traiesti in alta lume daca tu imi spui ca un salvator miner in actiune poate rezista 10 sau 12 ore!

Comentariile sunt închise.