Anul 2012 a fost cel mai bun pentru persoanele care si-au obtinut doctorate în diverse domenii. Potrivit unei centralizãri a Ministerului Educatiei, în anul 2012 au fost obtinute, la nivel national, 6258 de titluri de doctor, în timp ce în anul 2016, numãrul celor care au obtinut aceastã certificare a fost de doar 2011.
La Universitatea din Petrosani, în anul universitar 2015-2016 au fost un numãr de 130 de doctoranzi.
“Tezele de doctorat sunt încãrcate pe platforma electronicã nationalã, la adresa https://rei.gov.ro. Platforma nationalã asigurã transmiterea în format electronic a informatiilor în cadrul procedurilor de evaluare de cãtre CNATDCU a dosarelor înaintate în vederea validãrii tezelor de doctorat. Rezumatele tezelor de doctorat, în format electronic, pot fi vizualizate pe site-ul fiecãrui IOSUD, înainte de sustinerea publicã, iar tezele, în format tipãrit, pot fi consultate la biblioteca institutiei”, aratã Ministerul Educatiei.
În ceea ce priveste anul curent, “pânã la data de 21.09.2017, pe platforma nationalã au fost încãrcate 247 de teze de doctorat si dosarele aferente”, mai noteazã ministerul de resort. În anul 2015, la Universitatea din Petrosani a fost achizitionat un soft antiplagiat. Din anul 2008 si pânã în 2013, la institutia de învãtãmânt superior din Valea Jiului, nu mai putin de 256 de absolventi au devenit doctori la Petrosani, fiind cea mai prolificã perioadã în acest sens.
Monika BACIU