Au implementat primii din tarã un proiect urias prin care au îmbunãtãtit sistemul de apã si canal si acum sunt lãudati de toti operatorii din România. Vorbim despre cei de la Apa Serv Valea Jiului, una dintre cele mai bine cotate societãti, care reuseste sã fie exemplu la nivel national.
La poalele Parângului si-au dat întâlnire mai multi reprezentanti ai operatorilor, care au tinut sã felicite echipa managerialã de la Petrosani.
Pentru cã sunt primii în tarã si pot fi dati ca exemplu de bune practici si chiar de pionierat în domeniul modernizãrii sistemului de aductiune al apei si al canalizãrii, cei de la Apa Serv sunt organizatorii editiei din acest an a Adunãrii Asociatiei Române a Apei din regiunea noastrã. La întâlnire au participat toti directorii de sucursale din mai multe regiuni, care, dincolo de ideea cã au fost impresionati de posibilitãtile de turism ale zonei, au vorbit despre ideile ce le pot pune practicã, dupã modelul de aici. „Lãsând la o parte locurile superbe unde locuiti, am gãsit niste bune practici în aceastã zonã,, în conditiile în care companiile de apã au multe moase în România si sunt multe tipuri de organizãri si aici am gãsit unitate. Preluãm de la dumneavoastrã acest lucru. Primul proiect din România este aprobat la dumneavoastrã si pentru cã partea tehnicã este specificã tuturor, cred eu cã sunteti primii, pentru cã existã aceastã unitate si sunteti un exemplu de bunã practicã în acest sens”, a spus Ilie Vlaicu, vicepresedintele Asociatia Românã a Apei – ARA.
Apa Serv este în plin proces de implementare a proiectului de 40 de milioane de euro, însã, cei de aici le-au spus colegilor veniti din toatã tara cã nimic nu a fost usor, iar disconfortul creat populatiei l-a resimtit fiecare angajat.
„Ne-am întâlnit 20 de directori de la companiile de apã din toatã România. Este un schimb de experiente ce a dus la faptul cã am fost dati de bune practici noi, iar exemplul nostru a fost dat de faptul cã suntem prima companie din tarã care am semnat contractul pe POIM si primii care finalizãm în august lucrãrile pe Petrosani, dar totodatã, le-am spus colegilor nostri cã nu a fost deloc usor. Nu e usor pentru cã toatã bucuria noastrã cã facem ceva pentru acest oras subteran, care acum se construieste, însemnând reparatia a peste 40 km de retea de apã si cam 50 km de retele de canalizare, s-a fãcut sub presiuni constante din partea populatiei”, a precizat si Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Dar cei din Hunedoara au fost apreciati mai ales pentru cã sunt uniti, iar la aceastã întâlnire a venit si presedintele CJ Hunedoara, tocmai pentru a sustine una dintre cele mai importante societãti din judet.
„Sunt reale teambuilding-uri acestea, în care, cu colegialitate, se împãrtãsesc bunele practici din toate pãrtile, asa încât fiecare sã aibã ocazia sã aplice ceva în folosul comunitãtilor în care trãiesc”, a adãugat si Mircea Bobora, presedintele CJH, prezent la lucrãrile ARA în Valea Jiului. Membrii Asociatiei Române a Apei se întâlnesc anual în câte o locatie din tarã, iar Valea Jiului a fost încã o datã aleasã pentru bunele practici în domeniu. Sigur cã operatorii vin cu probleme, dar si cu solutii gãsite de ei la problemele pe care toti le au, iar ce e bun si cautã o rezolvare comunã la cele ce trebuie rezolvate.
Diana Mitrache