19 oameni au murit din cauza COVID-19. Unde ne testăm gratis?

Î n ultimele două săptămâni, 19 oameni și-au pierdut viața, după ce au fost diagnosticați cu infecția cu COVID-19. Directorul DSP Hunedoara spune că crește exponențial numărul bolnavilor și, chiar dacă nu fac forme grave, afectează inclusiv copiii. Direcția de Sănătate a dat publicității lista cu centrele unde ne putem testa gratis.

Exponențial cresc de la o zi la alta cazurile de infecție cu noul coronavirus și în județul Hunedoara. Iar dacă la nivel național, cifra a trecut de 16.600 de infectați, 65 de oameni au murit în ultimele 24 de ore. Și la noi, au murit oameni din acest motiv.
„Din păcate, vorbim de cese. Avem 19 decese pe ultimele 14 zile, dar nu mai sunt de amploarea valului IV. Există decese, e drept, al persoane și cu alte comorbidități, la care COVID-ul le-a fost fatal. Avem și pe ATI internați, iar în spitalele de profil de la noi, gradul de ocupare este de 18%”, a spus Sebastian Mezei, directorul DSP Hunedoara.
Din păcate, vorbim despre o variantă care a afectat acum și copiii și zeci de oameni sunt diagnosticați recent cu COVID-19. „Există un ritm de creștere accelerat. Ne-am așteptat la această creștere, dar, din fericire, lucrurile sunt mai ușor de gestionat, pentru că sunt foarte mulți pacienți care necesită internarea. Pe week-end, de exemplu, la Spitalul din Hunedoara, UPU a fost
blocat, doar că pacienții nu au trebuit internați, decât foarte puțini. Avem copii foarte mulți pozitivi, dar nu avem cazuri care să fie într-o formă severă”, mai spune Mezei.
Nu mai puțin de 69 de centre au fost deschise pe teritoriul județului nostru, iar lista a fost făcută publică pe site-ul DSP. Vorbim despre centre în care oamenii se pot testa gratuit, ca să evite răspândirea oricărei forme de COVID-19, dar și ca să fie elimitată presiunea din secțiile de primire a a urgențelor.

Lista poate fi consultată aici: (1) Facebook

Diana Mitrache