18 ani minerii au plãtit un om pentru a sta… departe si aproape degeaba

Timp de 18 ani, la Bucuresti a functionat o reprezentantã a societãtii miniere din Valea Jiului. Indiferent de denumirea sub care a functionat, Compania Nationalã a Huilei, Societatea Nationalã a Huilei sau Complexul Energetic Hunedoara, reprezentanta de la Bucuresti a fost mentinutã activã.

Feedback-ul de la Bucuresti a tins însã spre zero, asta în timp ce angajatii erau plãtiti pentru a facilita accesul conducerii de la Petrosani la diferite ministere. Anii de glorie ai mineritului din Valea Jiului au permis societãtii miniere sã înfiinteze diferite puncte de lucru aflate la mare distantã de sediul principal. Reprezentanta Huila a Complexului Energetic Hunedoara, cu sediul la Bucuresti a aniversat majoratul. Timp de 18 ani, la Bucuresti au fost angajate persoane cu cartea de muncã la CEH (SNH, CNH, etc…) pentru a realiza o punte de legãturã între ministere si compania minierã. Efectul însã tinde spre zero.

„De la înfiintarea sa, în anul 1998, Reprezentanta Huilã Bucuresti, atât în perioada functionãrii acesteia separat de structura energeticã cât si ulterior fuziunii, a avut în sarcinã asigurarea legãturii dintre structura minierã/CEH cu directiile/departamentele din cadrul Ministerului Industriilor/Economiei/Energiei, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si cu alte institutii ale statului, în conformitate cu sarcinile primite de la conducerea executivã a societãtii; efectuarea compensãrilor derulate de structura minierã/CEH, prin IMI Bucuresti, cu societãtile cu care societatea derula relatii comerciale; obtinerea unor avize si acorduri pentru documentatiile depuse de societate la diverse institutii ale statului”, aratã un rãspuns al CEH.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia de a restructura postul de consilier al reprezentantei de la Bucuresti, fãrã a tine cont de faptul cã „sotul doamnei a fost director general”. Astfel în luna noiembrie a acestui an, persoana în cauzã a fost transferatã la sediul din Petrosani. La data de 25.11.2016, în structura Reprezentantei Bucuresti Complexului Energetic Hunedoara la Bucuresti existau douã posturi (un consilier de specialitate, un muncitor).

“Precizãm cã, în ultimul timp, volumul de activitate desfãsurat la nivelul Reprezentantei s-a redus semnificativ datoritã diminuãrii nivelului compensãrilor efectuate prin IMI Bucuresti. De asemenea, odatã cu instituirea procedurii de insolventã relatia cu institutiile statului a fost asiguratã de cãtre Administratorul Special si Administratorul Judiciar de la CEH SA”, aratã rãspunsul CEH.

Pe scurt, nu se mai impunea mentinerea postului de la Bucuresti pentru cã nu aducea niciun beneficiu societãtii. Pentru cei doi angajati ai Reprezentantei Huila a CEH de la Bucuresti se alocau lunar 6000 de lei.

Monika BACIU

2 comentarii la „18 ani minerii au plãtit un om pentru a sta… departe si aproape degeaba

  • 13 decembrie 2016 la 20:32
    Permalink

    Simplu , sa restitue bani minerilor .

  • 13 decembrie 2016 la 22:55
    Permalink

    Poate acum noua structura politica, isi va da seama ca multi din cei care conduc CEH nu produc nimic, incepand cu Meltzer, Nica, Petrescu etc., si chiar daca soarta e pecetluita pentru minerit, ar trebui ca macar in aceste ultime clipe sa se faca o reorganizare adevarata, bazata pe profesionalism, fara pensionabili, pentru ca noua structura politica are de unde alege fara a acepta migrarea de la alte partide doar pentru asi pastra posturile. Asteptam ca dorintele noastre pentru o adevarata schimbare sa se realizeze pentru ca noi pentru asta am votat.

Comentariile sunt închise.