În anul centenarului, la Petroșani, scriitorul Marian Boboc a scos de sub tipar cea de a doua carte dedicată primarilor acestui oraș. După Iacob, primul edil care preluase conducerea acestui oraș, i-a venit rândul și lui Gheorghe Drăgan. Acesta a condus orașul Petroșani aproape un an de zile, între 1924 și 1925.
A meritat punctată activitatea lui, mai ales că, așa cum a constatat Marian Boboc, atunci când a răscolit documentele vremii, acest edil s-a confruntat cu inundații catastrofale în timpul în care era la cârma orașului.
„Este o carte proaspătă pe care am scris-o în 6 luni, din ianuarie până acum. Cartea o continuă pe prima, cea în care am scris despre Petroșaniul în timpul primarului Petru Iacob și dă seama despre ceea ce petrecea atunci într-un Petroșani fascinant, care seamănă, pe alocuri, cu cel din zilele noastre. (…) Gheorghe Drăgan avea studii juridice, iar când Petroșaniul a devenit oraș, probabil, Petru Iacob, care avea studii medii, a fost înlocuit cu acest domn. El s-a confruntat cu niște inundații catastrofale în 1024, când colonia din Petroșani era pur și simplu sub ape, un peisaj apocalipsă”, a spus Marian Boboc.
Iar dacă Petru Iacob a intrat în istorie ca unul care și-a donat averea bisericii și comunității, Gheorghe Drăgan, spune Marian Boboc, era un primar care nu lua salariu.
Cartea este una ce cuprinde istoria orașului în care trăiesc acum oamenii din Petroșani și este un document ce va sta la baza istoriei locale.
Diana Mitrache