Administratie

14 blocuri din Petrosani nu pot fi anvelopate. Nu existã constructori

Autoritãtile locale de la Petrosani se confruntã cu o mare problemã. Au scos la licitatie proiectele de anvelopare a 14 blocuri de pe raza localitãtii, însã nicio firmã de  constructii nu s-a prezentat la  procedurã. Existã riscul de a pierde finanatarea europeanã.
Administratiile locale au proiecte, au obtinut si finantarea, însã lucrãrile efective nu pot fi demarate din cauza constructorilor. Cei din urmã se plâng de faptul cã nu au personal cu care sã execute lucrãrile.
“Existã o  problemã, în sensul în care am scos toate cele 14 blocuri si, din pãcate, nu s-a prezentat niciun  constructor. Vom relua procedurile si, sã sperãm, cã pânã la urmã se va gãsi  un constructor care sã vinã si sã facã aceastã lucrare.  Dacã nu vom avea constructori, probabil cã da (existã sanse  de a se pierde finanatrea –n.r.),  dar deocamdatã trebuie sã reluãm licitatia”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Anul acesta, Guvernul a emis o Ordonantã de Urgentã prin care a reglementat salariul minim în domeniul constructiilor.  Firmele de constructii si diferite domenii asimilate vor fi  obligate, pânã în anul 2028, sã acorde  cel putin salariul minim de 3.000 de lei brut pentru lucrãtorii lor, cu anumite reduceri si scutiri de taxe pe muncã cu respectarea unor conditii.
Cosmin BACIU

One thought on “14 blocuri din Petrosani nu pot fi anvelopate. Nu existã constructori

  • acolo in zona nu sunt nici oameni calumea ….nici materiale de constructii variate ….nici mancare buna nici cazare cum este in alte parti……o zona prapadita ramasa in urma cu mult fata de alte zone ale tarii nu doar material sau financiar….ci din toate puntele de vedere….se vede dupa cum arata cladirile dupa cum arata oamenii pe strazi ….dupa cum arata totul in jur……

Comentariile sunt închise.