13 Februarie, zi specială pentru elevii hunedoreni

 

Sâmbăta aceasta, la ora 17:00, va avea loc primul proiect creat în totalitate de noua structură a Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara. Aceștia pășesc spre reformare cu webinarul  ,,Legea pentru Tineri“ organizat în colaborare cu asociația “VeDem Just” .
Asociația VeDemJust a fost înființată de ziua drepturilor omului, pe 10 decembrie 2015 și a primit recunoaștere din partea autorităților la începutul anului 2016. Scopul său este unul complex și include: promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Cel mai nou proiect al VeDem Just este “Lege-n-Dar. Gândește legal!” – o aplicație informatică educativă, distribuită gratuit, care se adresează în special copiilor și tinerilor, accesibilă prin intermediul telefonului mobil cu conexiune la Internet. Aplicația „Lege-n-Dar. Gândește legal!”  învață elevii aspecte legale și juridice concrete, aplicația informând zilnic utilizatorii cu privire la noutățile legislative. Mai mult, o echipă de juriști este gata să răspundă la întrebări al căror răspuns nu poate fi gasit în aplicație.I
nvitatul evenimentului va fi Cristi Danileț, Membru fondator al “VeDem Just” și Coordonator Național EDUIURIS. Cristi Danileț este judecător din anul 1998. A fost doi ani consilier al ministrului justiției și șase ani membru în Consilul Superior al Magistraturii. În prezent activează la Tribunalul Cluj, secția penală. Acesta este un promotor al educației juridice în școli și autor al ghidului de educație juridică „Elevul și legea”.
Webinarul va fi coordonat de Lukas Hangan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara. Consiliului invită orice elev să participe, pentru a-și îmbogăți cunoștințele despre ceea ce noi numim educația juridică. Aceștia se pot înscrie la eveniment accesând formularul de pe pagina de facebook “ Consiliul Județean al Elevilor Hunedoara “ sau de pe pagina acestora de instagram : “consiliulelevilor_hd“.
Lukas Hangan