12 momente pentru 12 luni în anul 2020

A fost un an greu acest 2020. Totul a fost bulversat, dat peste cap. Să încercăm totuși să găsim câte ceva pentru fiecare lună ce a trecut anul recent încheiat.

Ianuarie 2020
Reîncepe handbalul
Cu antrenorul Daniel Brânzău la cârmă (între timp a plecat de la CSS Petroșani) echipele de junioare I și III de la CSS Petroșani și CSM Vulcan luau startul în sala de jocuri sportive a CSSP în cadrul etapelor de Campionat Național.

Februarie 2020
Pintilii renunță
La 35 de ani, cu trei ani la Jiul (2006-2009) cu mai mulți la Steaua, Mihai Pintilii anunță oficial că se retrage din activitatea competițională, cu un bogat palmares național și internațional.

Martie 2020
Apare covid-ul, dispare sportul
Mijlocul lui martie începutul dezastrului. Toate competițiile sportive sunt amânate, ulterior anulate, din cauza pandemiei care ne va schimba viața în anul 2020.

Aprilie 2020
Întuneric total…

Mai 2020
Din ce în ce mai confuz
Rând pe rând ”îngheață” competițiile la handbal, fotbal, nimeni neștiind ce și cum va fi.

Iunie 2020
A murit Ionuț Popa.
După o lungă suferință, fostul antrenor al Jiului din perioada 2007-2005, a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. Anul 2020, din ce în ce mai sumbru…

Iulie 2020
Covid-ul decide campioana!
După o serie de variante, AJF Hunedoara decide ca echipa, aflată pe locul 1 în liga a IV-a la momentul suspendării competiției, Jiul Petroșani, să fie declarată campioană.
Într-un interviu acordat în exclusivitate Cronicii VJ ultimul președinte în divizia ”A” al Jiului, Alin Simota spune că cea mai mare greșeală a vieții sale,  a fost implicarea în politică.

August 2020
Jiul în liga a III-a
După atâtea amânări și reveniri, până la urmă Jiul Petroșani este acceptată de FRF în liga a III-a.

Septembrie 2020
Decesul lui Mircea Pascu
La aproape 86 de ani, prof. Mircea Pascu președintele Jiului la câștigarea Cupei României în 1974, încetarea din viață. A condus Clubul Jiul între anii 1968-1980.
Generațiile Paroșeniului
Cu toate problemele generate de pandemie, peste 50 de conducători antrenori și jucători de la fosta echipă Minerul Paroșeni s-au întâlnit la un pahar de vorbă și la o miuță. Cine a rezistat!

Octombrie 2020
Începe și liga a IV-a
Județul Hunedoara este singurul care dă startul la liga a IV-a cu amânări, cu chiu cu vai, turul de campionat este dus până la capăt.

Noiembrie 2020
Jiul, pe 8
Etapa a 9-a însemna final de tur în liga a III-a, Jiul încheind pe locul 8 în seria a 7-a.
O nouă tragedie
Unul dintre cei mai buni atacanți care au jucat la Jiul și Știința Petroșani, Vasile ”Bombo” Ionescu, moare la Cluj, la vârsta de 76 de ani.

Decembrie 2020
Știința campioană!
Echipa de rugby din ”Dealul Institutului”reușește un nou succes la DNS (liga a II-a) învingând în finala de la București cu 13-12 pe CS Năvodari.
O altă pierdere. Vasile Tamaș
Un nou deces care a îndoliat lumea sportului din Valea Jiului, decesul lui Vasile Tamaș (87 de ani), a celui care vreme de peste patru decenii a fost portdrapelul tirului cu arcul la Aninoasa.
GENU TUTU

Advertisements