F.C.Hunedoara, C.S.M.Deva, Jiul Petroșani și acum, Aurul Brad. Iată, patru echipe din județul Hunedoara la nivelul Ligii a III-a, pentru viitorul sezon 2021-2022! Aurul Brad a promovat după o dublă fără înfrângere, 3-1 la Brad și 2-2 la Fortuna Becicherecu Mic, după ce a fost condusă cu 1-0 (gol Periat min.28), a revenit la 2-1 cu golurile lui Dărăban (min.30) și Filipaș (min.38), același Periat marcând ultimul gol de 2-2 în minutul 65. Aurul Brad (antrenor Mihai Leaha) a jucat cu echipa: Ilea-Lazăr, Șoit, Deak, Iga (min.70Talpaș)-I.Filipaș (min.80 Pașca), Vajda, Leaha, Miclean-Dărăban (min.60 Vundea), Leucean (min.80 Cristea).
„Am marcat rapid cele două goluri care ne-au ridicat moralul. Ne-am creat multe ocazii, am ratat enorm. Ne bucurăm că am promovat, că am mărit numărul echipelor din Liga a III-a în județul Hunedoara. Va trebui să ne reorganizăm, puțin, pentru că, desigur, Liga a III-a impune alte pretenții”, a spus antrenorul-jucător Mihai Leaha.

CINE A PROMOVAT ÎN LIGA A III-A? În urma finalizării jocurilor de baraj pentru promovarea /menținerea în Liga a III-a, în sezonul 2021-2022 vor lua startul următoarele echipe C.S.M.Pașcani (Iași), A.F.C.Odorheiul Secuiesc (Harghita), C.S.M.Fetești (Ialomița), Academica II Clinceni (Ilfov), Real Bradu (Argeș), Concordia II Chiajna (Ilfov), Tâmpa Brașov (Brașov), Viitorul Șimian (Mehedinți), Luceafărul Oradea (Bihor), C.S.Ocna Mureș (Alba), Recolta Ghe.Doja (Ialomița), Progresul Șomcuta Mare (Maramureș), Avântul Valea Mărului (Galați), Dinamo Bacău (Bacău), Sportul Chișcani (Brăila). Alături de Aurul Brad (Hunedoara), au mai promovat din Liga a IV-a, alte șapte echipe. De reținut că cele două echipe din „seria Jiului”, Minerul Costești și F.C.Hermannstadt II Sibiu au retrogradat din Liga a III-a.

ULTIMUL SEZON CU PATRU ECHIPE HUNEDORENE ÎN LIGA A III-A În campionatul 2003-2004, un campionat cu 9 serii a câte 14 echipe, județul Hunedoara a avut șapte echipe în Liga a III-a. Astfel, în Seria a 6-a (câștigată de Politehnica Timișoara) C.S.Vulcan a terminat pe locul 6, Inter Petrila pe locul 12, iar în Seria a 7-a Minerul Lupeni pe locul 4, Aurul Brad pe locul 6, C.F.R.Marmosim Simeria pe locul 11, Minerul Bărbăteni pe locul 12, Dacia Orăștie pe locul 13. Ultima care a promovat în Liga a II-a a fost Minerul Lupeni în sezonul 2004-2005.

GENU TUTU