”Greu de ucis”- in rolul principal, Tiberiu Iacob Ridzi

Liderii PP-DD recunosc valoarea actualului primar al Petrosaniului pentru viitoarele alegeri, dar nu recunosc ca nou venitii ”oameni cu scoala”, fosti politicieni fara scopuri atinse, atenueaza din succesul partidului OTV-ist la nivel national creand nemultumiri si tensiuni.

Dupa ce liderii USL, respectiv cei ai PSD si PNL, au recunoscut ca actualul primar al Petrosaniului este de nebatut in alegeri, a venit si randul celor din PP-DD.

In viziunea tuturor filialelor partidelor politice locale actualul primar al municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi,

candidat PDL la viitoarele alegeri locale pentru acelasi post, este de nebatut. Procentele din sondajele de opinie il situeaza intre 62 si 66 la suta in intentia de vot a cetatenilor, dar si la incredere si notorietate. Cum celelalte partide nu invata de atatia ani ”sa-si creasca viitorul primar” in rastimpul dintre alegerile locale, adica sa-l promoveze si sa-l formeze conform unor previziuni in ceea ce privesc dorintele alegatorilor, la momentul actual, Ridzi nu are contracandidat. Degeaba celelalte partide fac sondaje peste sondaje, pentru ca acestea arata tocmai nemunca lor din ultimii trei ani pe  aceasta latura. Partidele au fost ocupate cu lucruri marunte, de cartier, cu certuri, barfe, intrigi, organizari si reorganizari pentru ca acum sa se trezeasca fara oameni pregatiti.

Dupa ce USL, respectiv PSD si PNL, s-a resemnat ca nu-l poate devansa pe actualul primar, a incercat castigarea acestuia de partea lor, incercare de inteles avand in vedere ca PDL la nivel de tara este in declin major. In cazul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, liderii locali recunosc la randul lor ca este ”greu de ucis” Tiberiu Iacob Ridzi.

”Vulturii” se inghesuie la PP-DD

PP-DD, un partid nou, cu structuri neconsolidate, dar mult deasupra PDL in sondaje, este de luat in seama chiar daca unora nu le place calitatea politicii facuta in stil manelisto – OTV-ist. si liderii acestui partid au fost si sunt surprinsi de aderenta formatiunii politice la public. Politicienii cu vechi state, dar carora nu le-a prea iesit succesul prin politica pana in prezent, s-au lipit rapid de PP, nemaibagand in seama UNPR care stagneaza la 1 la suta in sondaje. Analistii sustin ca PP are succes tocmai ca este un partid nou, cu chipuri noi, spre care oamenii vin in disperarea lor si ca urmare a acumularii neincrederii in vechii politicieni. Dar acum vin, precum vulturii, chiar politicienii vechi, renegati de partidele din care au facut parte, stricand astfel sandramaua noului partid. S-au creat multe astfel multe nemutumiri in randul membrilor si al simpatizatilor PP, lucru ce ar putea atenua ”succesul fulminant” al partidului tv la nivel national.

Liderii PP nu realizeaza inca acest lucru, dovada ca se contrazic, nu peste doua zile, ci in aceeasi conferinta de presa, ceea ce confirma spusele presedintelui PP Valea Jiului, Raj Tunaru, ca fierberea succesului din partid este greu de gestionat.

”Vin foarte multi in partidul nostru, parca prea multi dintr-o data, lucru ce ma ingrijoreaza pentru ca este dificil de gestionat situatia, pentru ca asta implica o reponsabilitate uriasa. Populatia s-a saturat de toti politicienii, vor oameni noi care nu au facut politica” – spune Raj Tunaru.

Acelasi presedinte Tunaru, a adaugat, printre altele, ca in PP nu are doar oameni simpli, fara pregatire, aratand noile veniri in partid, fosti membri in alte formatiuni politice. ”Vedeti, au venit si mai vin la noi oameni seriosi cu experienta si cu pregatire, deci nu avem – asa cum se spune – numai oameni simpli” – a precizat Raj Tunaru.

Si totusi, Ridzi…

In ceea ce priveste candidatul pentru fotoliul de primar al Petrosaniului, acelasi Raj Tunaru a recunoscut suprematia lui Tiberiu Iacob Ridzi in optiunile alegatorilor.

”Recunoastem valoarea actualului primar Tiberiu Iacob Ridzi. Dar partidul din care face parte are probleme si s-ar putea sa aiba soarta PNTCD. Clar, Tiberiu Iacob Ridzi are sansele cele mai mari sa fie viitorul primar al Petrosaniului. Dar, noi intram in teren ca sa castigam. Sunt convins ca vom iesi pe locul II. Repet, aceste alegeri locale sunt botezul PP si sunt foarte importante pentru partid si viitorul lui” – recunoaste presedintele PP-DD Valea Jiului, Raj Tunaru.

Cine a spus ca in politica nu este greu??

Ileana Firtulescu

4 comentarii la „”Greu de ucis”- in rolul principal, Tiberiu Iacob Ridzi

 • 19 martie 2012 la 19:22
  Permalink

  Pentru declaratia asta ai trebui dat afara din partid rajule,presul lui ridzi…Daca nu crezi in victorie da-te de-o parte!

 • 20 martie 2012 la 06:38
  Permalink

  Interesant articol. PP-DD este un foc de paie care se va stinge in 2-3 ani. In acest an va prinde locuri in C.L. Petrosani sn in Parlament dar dupa aceea se va stinge incet, incet.
  Actualul primar sta bine in sondaje si pornind de la faptul ca va fi un singur tur de scrutin sunt sanse minime sa piarda dar pana la alageri mai sunt cateva luni in care se pot intampla multe inclusiv sa nu mai poata candida din varii motive.
  La partidele de opozitie principale PNL si PSD au fost si sunt probleme interne. PNL sun steaua lui Alin Simota nu se simte bine si este in Petrosani un partid de 10%. PSD este in urcare puternica la 60% ca si partid dar pentru ca pana mai acum cateva luni avea un candidat unic Haralambie Vochitoiu care el se propunea, el se alegea nu a avut timpul necesar sa pregateasca un om la care sa-i faca imagine timp de 3-4 ani. Acum este tarziu.

 • 20 martie 2012 la 08:07
  Permalink

  se vede de la o posta ca Raj este sluga lui ridzi. sper ca pentru declaratia asta ca va fi pe locul 2 va fi dat afara din partid de dan diaconescu. revolutia populara nu se infaptuieste cu gunoaie ca raj tunaru, cu statut de sluga la portocalii. afara cu el

 • 23 martie 2012 la 14:07
  Permalink

  Raj, nu ti-e rusine? Ai furat in America si acum vii sa te imbogatesti intrand in politica? Esti un mafiot de cea mai joasa speta!

Comentariile sunt închise.