La 4 iulie, Crucea Roșie Română împlinește 149 de ani. De ziua lor, voluntarii de la noi, au fost în stradă, pentru că, pe caniculă, e nevoie de ajutorul lor. Ne-au spus și nouă de ce au ales
voluntariatul.
Activitatea umanitară a celor de la Crucea Roșie este, an de an sărbătorită în ziua de 4 iulie. Este momentul în care voluntarii de azi sunt și ei în centrul atenției. Așa că i-am găsit măsurând starea de sănătate a oamenilor de aici. Și acesta este un punct în plus, pentru fiecare dintre ei.
„E un lucru foarte frumos. Trebuie să ne luăm tensiunea cât mai des. Trebuie să avem sub control sănătatea. Sănătate, să aveți grijă de ea! Asta vă transmit la toți”, a declarat un bărbat care tocmai se oprise să își măsoare glicemia și tensiunea, la cortul amplasat în centrul municipiului Petroșani.
Sunt tineri, curajoși, au dobândit cunoștințele necesare și, pentru ei, munca de voluntariat este în stradă, măsurând glicemia, tensiunea arterială și pulsul oamenilor. Dar au mereu acțiuni prin care caută să adune cât mai mulți adepți. Vorbim despre voluntarii Crucii Roșii, acum, la 149 de ani de Crucea Roșie Română.
„Sărbătorim 149 de ani de la înființarea Crucii roșii și, alături de colegii mei, am avut ocazia de a ne face mulți prieteni și multe amintiri frumoase”, spune Giulia, voluntar.
„A fi voluntar la Crucea Roșie este un lucru foarte important și mă bucur că pot ajuta numeroși oameni și că noi, voluntarii putem face lumea un loc mai bun și avem șansa să participa la diverse acțiuni, în care le putem aduce oamenilor zâmbetul pe buze”, afirmă și Miriam.
„Eu am ajuns la Crucea Roșie, pentru că am vrut să ajut lumea și vreau să fac comunitatea să fie mai empatică. Noi, la Crucea Roșie învățăm cum să acordăm primul ajutor, facem campanii umanitare și ajutăm persoanele care au nevoie. Și așa, lucrăm într-o echipă, ne facem prieteni, iar lumea poate fi, cu noi, mai bună”, mai spune Alexandru.
„Am făcut un curs de prim ajutor, în care am învățat cum să acordăm primul ajutor în cazul în care este nevoie și acum am devenit voluntar, la finalul cursului”, spune și Miruna.
Crucea Roșie Română a luat ființă la 4 iulie 1876, iar acțiunile voluntarilor se bazează pe principii sănătoase cum sunt: umanitatea, imparțialitatea, independența, voluntariatul, unitatea și universalitatea.
Sprijinul acordat oamenilor aflați în situații vulnerabile este una dintre activitățile de bază, iar dincolo de asta, misiunea voluntarilor este să fie în mijlocul comunității și să atragă mereu noi și noi adepți în rândul lor, pentru că mereu e loc de o faptă bună.
Diana Mitrache