Au strâns produse reciclabile, le-au vândut, s-au folosit și de vechi bănci de la școală și au creat un parc pentru copiii din Cartierul Aeroport. Sunt și ei copii tot al aceluiași cartier, iar acestea sunt primele lor acțiuni de voluntariat de care sunt foarte mândri.

Sunt elevi în clasa a VII-a la Școala Gimnazială nr 7 din Petroșani, o școală din Cartierul Aeroport, iar lecția lor de voluntariat poate fi acum admirată de alți copii. Sunt un exemplu, iar acum parcul de lângă copacul cu lalele din acest cartier a devenit un loc de joacă pentru cei mici.
„Am renovat acest parc pentru copiii din zona Aeroport, pentru a avea un loc în care ei să se joace și să își petreacă timpul afară”, spune un copil
„Am făcut de la zero, că era foarte degradat”, spune un altul.
„Am cumpărat un leagăn, am vopsit băncile și am pus un gard pe care l-am confecționat din mânerele de la vechile noastre bănci”, mai spune un alt copil.
Au reciclat, au inovat, au gândit un proiect și l-au dus la bun sfârșit. Așa că acum, că tot e vacanță, copiii din acest cartier pot să se joace în voie.
„Au reușit să colecteze sticle de plastic, cutii de aluminiu, au luat banii de pe ele și au cumpărat vopsea. Primăria i-a ajutat cu montarea, cu reparațiile la bănci și Fundația Noi Orizonturi a alocat 2000 de lei pentru acest proiect, cu care ei au achiziționat un leagăn. Pe lângă faptul că au venit în întâmpinarea nevoilor comunității noastre, copiii au învățat foarte multe lucruri practice care le vor fi utile atunci când vor ajunge adulți”, declară Monetola Gherlan, directorul Școlii Gimnaziale nr 7 Petroșani.


Copiii au învățat cum se planifică o astfel de activitate de voluntariat, cum să ajungă în audiență la primărie și astfel au reușit un proiect inedit.
„Inițiativa lor a fost grozavă și noi întâmpinăm cu drag astfel de acțiuni. Vă imaginați că, dacă acum au făcut asta, când vor fi mari, vor face lucruri teribile”, afirmă Mariana Ghioc, viceprimar al municipiului Petroșani
„Noi rulăm un program de servicii în folosul comunității și, împreună cu profesorii, cu copiii, am susținut acest gen de educație. Angrenăm comunitatea să facă lucruri pe care poate așteptăm să le facă altcineva. Dar, dacă găsim o problemă și putem să o rezolvăm, de ce să nu o facem noi?”, spune Cristi Vanea, reprezentant Fundația Noi Orizonturi
Așa că acum, parcul are bănci vopsite, mărginite de umbra unui tulipan, un leagăn nou, un tobogan vopsit și aranjat și toată lumea știe că gardul împrejmuitor este făcut de mânerele vechilor bănci, care au fost recent înlocuite cu unele ergonomice.

Diana Mitrache

De admin