Ziua Verde în Petrosani

9Ziua Verde a fost un prilej pentru toti tinerii de a îmbrãca Petrosaniul în verde. Cel mai mic  ecologist, ca a plantat copaci a fost fiul primarului Tiberiu Iacob Ridzi, care a dat o mânutã de ajutor comunitãtãii.

Sute de copii au umplut orasul de esarfe verzi, acesta fiind simbolul celei de doua editii a manifestãrii ecologiste denumite generic „Ziua Verde”. Tinerii au ajutat sã fie curãtate mai multe zone ale orasului, dar au si plantat copaci.

„Am asteptat cu mare bucurie aceastã zi, pe care am intitulat-o generic Ziua Verde si la care s-au angrenat peste 1.000 de participanti: scolile, colegiile, voluntarii Crucii Rosii, Casa Pollicino, Asociatia Pro Parâng, Asociatia Sfânta Varvara, Asociatia Petro Aqua, Centrul Cuore, Asociatia Bujori de Munte.Dupã o întâlnire cu mare încãrcãturã emotionalã ( ocazie cu care am inaugurat si mini-amfiteatrul amenajat lângã Teatrul Dramatic I.D.Sârbu), creatã de elevii de la toate scolile si colegiile care au venit sã ne transmitã mesajele lor în acord cu nevoia unei vieti sãnãtoase pe o planetã curatã, toti participantii au realizat o amplã actiune de ecologizare în toate zonele municipiului nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

9-1Dar poate ceea ce l-a emotionat cel mai mult pe primar a fost ajutorul dat de fiul sãu, Andrei. „Am fost bucuros sã pot participa si la actiunea de plantare de puieti de Tuia, în curtea viitorului asezãmânt pentru persoanele în vârstã, care va fi amenajat în clãdirea scolii din Dãrãnesti. Cu atât mai mult cu cât am fãcut o echipã excelentã cu fiul meu Andrei, care a participat astãzi la prima sa lectie de ecologie”, a  mai adãugat Tiberiu Iacob Ridzi,în timp ce sotia sa a mentionat acelasi gest ca fiind cel mai reprezentativ: „Am trãit o experientã în premierã. L-am ghidat cu multã bucurie pe micutul nostru Andrei cãtre dorinta de a face bine planetei, plantând primul sãu pomisor. A fost foarte emotionant sã-l vedem cum gradat s-a apropiat cu dragoste de puiul de Tuia si cum l-a ajutat pe tatãl sãu sã planteze pomisorul, care va creste într-un spatiu destinat sãnãtãtii si armoniei semenilor nostri.

9-2Pentru copiii nostri avem obligatia sã facem tot ceea ce ne stã în puteri ca sã ducã o viatã sãnãtoasã, în armonie cu Natura. Acesta a fost de fapt si mesajul tuturor celor cu care m-am reîntâlnit la Ziua Verde, o actiune simbol pentru sãnãtatea comunitãtii Petrosaniului”, a completat Monica Iacob Ridzi.

Diana Mitrache