Ziua Sãnãtãtii, marcatã în galben, la Petrosani

10Liberalii din Petrosani îndeamnã tinerii la miscare. Duminicã, în Parcul Carol Schreter din localitate a avut loc un inedit spectacol în aer liber, la care spectatorii sunt si protagonisti.

Zeci de tineri au ajuns  duminicã la prânz sã facã miscare. PNL-istii din Petrosani au marcat astfel Ziua Mondialã a Sãnãtãtii, prin sport, iar la final, fiecare a primit apã si mere. „Am gândit acest eveniment pentru a marca Ziua Mondialã a Sãnãtãtii, în parteneriat cu toate organizatiile liberale din Valea Jiului. Duminicã, 7 aprilie, printr-un eveniment ce a avut loc în Parcul Central Carol Schreter, la ora 12, le-am spus tuturor de Ziua Mondialã a Sãnãtãtii. Am fãcut miscare, kangoo jumps, tae bo, iar cei care au participat la miscare au primit o sticlã de apã si un fruct”, a declarat Dorina Nitã, presedinta PNL Petrosani.

Anul acesta, Ziua Mondialã a Sãnãtãtii, sãrbãtoritã la 7 aprilie,  este dedicatã bolilor cardiovasculare, principala cauzã de deces în România. Tara noastrã se aflã pe locul al treilea la nivel european în ceea ce priveste decesele cauzate de bolile cardiovasculare, dupã Bulgaria si Ucraina. Cu toate acestea, sistemul nostru de Sãnãtate se aflã pe ultimul loc în privinta fondurilor alocate acestor afectiuni, 48 de euro pe an de persoanã.

Diana Mitrache