Ziua minerului va ajunge doar zi de comemorare

Ziua Minerului va ajunge sã fie doar comemorare, si asta pentru cã meseria aceasta va dispare.  Cel putin în Valea Jiului, unde, din peste 44.000 de suflete care scoteau cãrbunii, cândva, au mai rãmas acum vreo 4.000.
Administratia CEH se înghesuie pe  la diverse unitãti miniere, statui si locuri cu însemnãtate pentru aceastã breaslã si, oameni ajunsi vremelnic în fruntea celor, care nu prea mai stiu a-si striga în cor nedreptãtile, vor sta azi, frumos îmbrãcati, sã salute depunerea de coroane. E un ceremonial la care conducerea CEH a fãcut deja invitatii. Cu un limbaj aproape de lemn, cei care comunicã evenimentele de la cel mai mare angajator al judetului Hunedoara ne spun cã, în 6 august, de Schimbarea la fatã (Doamne! Cât de autentic sunã aceastã sãrbãtoare!) se axeazã pe evenimentul de la Lupeni. La ora 10,00 – depunere de coroane de flori la Uzina electricã. La ora 11,00 –depunere de coroane de flori la Monumentul Lupeni ’29”. Complexul Energetic Hunedoara, unul din cei mai mari producãtori de energie din tarã, estimeazã pierderi de 291,02 milioane lei în acest an, cu 62% mai mici fatã de cele raportate anul trecut, la venituri totale de 453,39 milioane lei. Cheltuielile totale bugetate pentru acest an sunt în sumã de 744,41 milioane lei.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Ziua minerului va ajunge doar zi de comemorare

  • 5 august 2018 la 21:37
    Permalink

    complexul energetic hunedoara este cel mai mare mastodont cu ponderea cea mai mica in SEN- 3%, ar trebui sa va informati un pic mai bine inainte de a scrie, mineritul vaii jiului este pe un drum pe care numai TEPES il mai poate intoarce, fara programe realiste de reorganizare si functionare pe principii noi, cu mentinerea in continuare a principiilor vechi de functionare ( nu conteaza cat consumi, nu conteaza ca in 2016 s-au facut angajari de pitipoance fara nici un argument-unele au fost traseiste prin STAMBUL …, dar conteaza ce partid este la guvernare), si acest mastodont va fi ingropat cat de curind de PSD

  • 7 august 2018 la 03:51
    Permalink

    Gelu Popescu ai mare dreptate! Respectivele pitzipoance, angajate numai pentru a capata 7.000 euro plati compensatorii, nu stiu ce fac de fapt: FURT din bugetul Romaniei si daca in asta lume prost facuta rahatii ciut in loc sa puta, TOTI TICALOSII vor da socoteala cu virf si indesat pe lumea cealalta pentru incalcarea uneia din cele 10 porunci, care spune: SA NU FURI! Am zis, BLESTEMATILOR !!!

Comentariile sunt închise.