Ziua familiei, cupluri de aur

Ziua Familiei a fost un bun prilej pentru 14 familii din Petrosani sã îsi celebreze, alãturi de comunitatea localã, nunta de aur.  O jumãtate de veac, sau chiar 60 de ani nu sunt putini, iar unul dintre cei care a trãit asa ceva ne-a dat acum sfaturi.
„Crezând în Dumnezeu, am avut puterea, împreunã cu sotia mea, sã crestem 12 copii, dintre care, pe 8, sã îi dãm la facultate. Restul nu au vrut. Apoi, avem  6 nurori, 3 gineri, 31 de nepoti, care niciodatã nu s-au culcat flãmânzi si am avut cu ce îi îmbrãca si încãlta, pentru cã, asa cum spunea Vlahutã: „Credinta în ziua de apoi / E singura întãrire în noi”. Credinta-n Dumnezeu ne-a dat  curajul, sã ne iubim”, a spus Traian Ile, în aplauzele tuturor.

Un pahar de sampanie, o vorbã bunã, un gând de multumire si urãri de bine. Asta le-a oferit primarul din Petrosani celor care au împlinit aceastã vârstã împreunã si care, an de an, sunt tot mai multi, lucru ce denotã calitatea oamenilor din comunitatea noastrã. „Suntem aici pentru a vã sãrbãtori si a vã aduce recunostinta noastrã, pentru ceea ce ati fãcut dumneavoastrã pentru familiile dumneavoastrã si pentru comunitatea din Petrosani. Toate acestea, având în vedere cã, dacã nu ati fi fost un exemplu pentru noi, cu sigurantã, azi, noi am fi fost mai sãraci. Asta pentru cã de-a lungul timpului, am vãzut cã principiile acestea crestine, sãnãtoase, despre viatã si familie nu ni le poate lua nimeni.  Faptul cã ati ajuns sã treceti împreunã prin toate greutãtile, cred cã se datoreazã, în primul rând, lui Dumnezeu, dar si dumneavoastrã, pentru întelepciunea de care ati dat dovadã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.
Ziua Internationalã a Familiei  este sãrbãtoritã pe întreaga planetã, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publicã si de a  sublinia importanta familiei, în conditiile în care oamenii au început sã se îndepãrteze de institutia numitã „familie”.
Diana Mitrache