Ziua de Curățenie Națională, pe 18 septembrie!

A.D.I. S.I.G.D. HUNEDOARA în parteneriat cu SC SUPERCOM SA vă invită să vă alăturați proiectului Let’s Do It, Romania!, care se pregătește de cea de-a 8 a zi de Curățenie Națională, eveniment care anul acesta va avea loc pe 18 septembrie, zi în care voluntarii vor strânge deșeurile din natură.

Tot pe 18 septembrie, 175 de țări din comunitatea Let’s Do It, World se unesc într-o cauză comună: o lume fără deșeuri. Ziua Curățeniei Naționale este dedicată salvării de poluarea din natură și se adresează voluntarilor din țara noastră. Organizatorii din țara noastră spun că această zi se dorește a fi o conștientizare a faptului că protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte un stil de viață, nu doar un eveniment sărbătorit într-o zi anume.
În fiecare an, această zi încearcă să ne amintească fiecăruia dintre noi că un mediu curat este un mediu sănătos.

La nivelul județului Hunedoara, până la momentul actual, au confirmat implicarea 53 de primării: Baia De Criș, Băița, Blăjeni, Brad, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Crișcior, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vața de Jos, Vălișoara, Pui, Râul de Mori, Sarmizegetusa, Sălașu de Sus, Sîntămărie Orlea, Totești, Băcia, Bătrâna, Beriu, Boșorod, Brănișca, Cârjiți, Certeju de Sus, Deva, Dobra, Geoagiu, Ghelari, Hărău, Hunedoara, Lelese, Mărtinești, Orăștie, Orăștioara de Sus, Peștișu Mic, Romos, Simeria, Șoimuș, Teliucu Inferior, Toplița, Turdaș, Vețel, Zam, Aninoasa, Baru, Bănița, Lupeni, Petrila, Petroșani, Uricani și Vulcan.
Ziua curățeniei e un concept unic în România, unde a adunat împreună românii din toate categoriile sociale și jucători din toate sferele, de la companii la autorități, media, ong-uri sau persoane publice.
Dacă vrei să contribui la un județ mai curat, hai și tu alături de cei peste 1.9 milioane de voluntari care vor face curățenie în toată țara într-o singură zi. Se vor pune la dispoziția voluntarilor saci și mănuși.
Diana Mitrache