Zilele Recoltei si la Petrila

De joi si pânã duminicã, la intrarea în Petrila, va fi un târg de produse traditionale. Totul este organizat de primãrie si locatia aleasã a fost în zona din fata Casei de Culturã din localitatea de pe Jiul de Est, fãrã ca, de aceastã datã, sã mai fie deviatã circulatia pe strada principalã.
Primarul Vasilicã Jurca spune cã târgul se adreseazã tuturor, acum la final de toamnã. „Începând de joi si pânã duminicã, vor fi organizate Zilele recoltei, în fata Casei de culturã Ladislau Schmidt. Am invitat acolo producãtori din Valea Jiului si din toatã tara. Producãtorii vin cu produse agricole, cu vin si struguri, produse din carne si le dãm astfel posibilitatea petrilenilor sã îsi poatã cumpãra tot ce au nevoie, direct de la producãtori. Initial, am vrut sã organizãm totul pe strada Minei, dar riscam sã blocãm circulatia în zonã si nu aveam  posibilitatea sã bransãm la curent corturile producãtorilor si asa cã am amânat piata sãptãmânalã de vineri si va fi acest târg de produse agricole”, a declarat Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila, care organizeazã acest târg, pentru prima datã, în acest loc.
Târgul va aduce, asa cum a fost si la Petrosani si la Vulcan, producãtori din toate zonele tãrii. Ei vin cu produse din carne, lapte si panificatie, cu legume pentru murãturi si fructe pentru dulceturi, dar, desigur, nu va lipsi nici muzica si voia-bunã.
Diana Mitrache