Zeci de medalii obținute de cadrele didactice de la Universitatea Petroșani

C adrele universitare ale Universității din Petroșani, alături de doctoranzi, au dezvoltat o serie de proiecte de cercetare. Rezultatele acestora nu au trecut cu vederea în rândul comunității academice.

La finalul anului trecut, cei de la instituția de învățământ superior din Valea Jiului și-au trecut în palmares zeci de medalii, cele mai multe de aur.
”Este vorba de salonul de Inovării și Cercetării de la Galați, unde am obținut două medalii de aur și trei medalii de argint. Este o dovadă a preocupării cadrelor didactice, doctoranzilor pentru realizarea unor elemente de noutate, care pot fi protejate prin brevete. Am mai participat, la Deva, la un salon de inventică unde am obținut 14 medalii, 12 de aur și două de argint. Activitatea de inovare continuă și dorim ca în 2022 să participăm la saloane internaționale de tradiție cum ar fi Geneva sau Bruxelles”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.
O parte dintre invenții vor fi brevetate, iar apoi acestea vor putea fi folosite și în diferite domenii de activitate. Universitatea din Petroșani asigură realizarea unui învățământ de performanță, dezvoltat și perfecționat printr-o complexă activitate de cercetare.
Monika BACIU