Zeci de abuzuri duc, din nou, teatrul din Petroșani, în instanță

C el puțin 20 de abuzuri au constatat cei de la Consiliul Județean Hunedoara, care au făcut auditul la Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani. Sunt contracte ilegal încheiate a spus vicepreședintele CJH Ion Bădin, care vor conduce la o plângere penală pentru fostul manager Cosmin Rădescu. Controlul a avut loc în perioada 18 august 2021 – 27 august 2021.
„Auditul a descoperit 20 de contracte, 10 în anul 2017, 2 în 2018 și unul în 2017, iar alte 7 în 2020, încheiate eludând legislația în vigoare, respectiv OUG 21/2007 și Codul Muncii. În cele 20, pot să vă spun că sunt actori, economiști, referenți, casieri, sufleuri și așa mai departe”, a spus Ion Bădin, în cadrul unei conferințe de presă, care a fost susținută la Petroșani. Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin a punctat faptul că acum, unul dintre directorii aduși de Rădescu de la Craiova, pentru că îi expiră contractul, și-a luat foaie de boală. Este vorba despre directorul Ionel Dumitriu, cel care nu mai vrea să plece de pe postul de director de la teatrul de aici.
„Am pornit totul de la acel contract al domnului Dumitriu, care avea un contract pe o durată de 36 de luni, care expira anul trecut în noiembrie și pe care domnul Rădescu, eludând legislația, l-a transformat din durată determinată, în durată nedeterminată. Mai mult, vine domnul Rădescu și se acuză singur, că a mai transformat și alte posturi, la fel”, mai spune Ion Bădin. Scandalurile se țin lanț și aduc doar prejudicii imaginii instituției de cultură de la noi, din Valea Jiului, iar cei de la Consiliul Județean vor depune o plângere penală. „Va fi depusă plângere penală pentru aceste abuzuri săvârșite în cadrul teatrul, împotriva celor care le-au săvârșit și vrem să fie luate măsurile ce trebuie, de către instanță. Cred că săptămâna viitoare vom depune”, a mai spus Ion Bădin, care susține că au fost posturi ocupate în teatru chiar de oameni fără calificare, cum este cel la unui electrician, fără studii de specialitate.
Diana Mitrache