Vulcan: 38. 891.550 lei de cheltuit în 2019

Investitii europene ce trebuiesc cofinantate, bani pentru scoli, sport, pentru proiectele guvernamentale pornite în anii trecuti si multe proiecte în diverse cartiere. Acestea sunt planurile de cheltuire a banilor publici la Vulcan, pe anul 2019.
În acest oras a avut loc o dezbatere publicã si oamenii au cerut, majoritatea asfalt pe diverse artere rutiere, sau dotãri la terenul de sport, baza din Vulcan. „As vrea sã zic de zonele Valea Morii si strada Bazinului. Pe Valea Morii, am înteles cã vor veni cu canalizarea, dar pe Bazinului am vrea asfalt, cã avem niste piatrã aruncatã pe drum si atât. Când trece masina, trebuie sã feresti cã ricoseazã pietrele în tine. Taxiurile nu mai urcã, masinile cu materiale nu mai vin”, a spus unul dintre cei prezenti al dezbaterea pe buget.
„As solicita sã gãsim o posibilitate si pentru Strada Baleii. Noi  vrem si  o cale de acces  spre Crucea Eroilor de la Paroseni”, a adãugat un alt localnic.
„Nu e prevãzut nimic de activitatea sportivã si la sala de sport, la stadion, unde ar mai fi  lucruri ce trebuie fãcute, inclusiv accesul la stadion, care lasã de dorit. La sala de sport nu existã apã caldã, dusuri si sunt peste 60 de copii care o frecventeazã si ar trebui sã fie fãcut si acolo ceva”, a spus un alt vulcãnean.
Primarul Gheorghe Ile, însã, a spus ce va face cu banii si si-a notat sugestiile localnicilor prezenti cu acest scop la primãrie.
„Banii s-au împãrtit asa încât sã tinem cont de prioritãtile noastre. La noi în Vulcan, putem spune cã avem foarte multe obiective. Asa aminti, dintre ele: cele pe fonduri europene, la care trebuie sã asigurãm suma de 2% din banii accesati. Apoi, e vorba despre proiectele guvernamentale, la care trebuie sã asigurãm 10% din valoarea proiectelor si avem lucrãrile pe fonduri locale. Aici avem: drumuri, cãi de acces, trotuare, Alee Muncii, ce cuprinde un cartier întreg. Nu neglijãm nici învãtãmântul si aici trebuie sã montãm camere de luat vederi, o centralã, un paratrãsnet”, a precizat, dupã ce a detaliat toate veniturile si proiectele în amãnunt, Gheorghe Ile, primarul din municipiul Vulcan.
Oamenii care au venit la dezbatere si-au spus si ei pãsurile. Proiectul de buget va fi afisat pe siteul primãriei si ulterior, va fi aprobat de Consiliul Local, în forma finalã.  Trebuie, însã, sã precizãm cã sumele ce revin în acest an pentru Vulcan sunt ceva mai mari ca anul trecut.
Diana Mitrache