Vom urca cu masinile în Parâng

Drumul care urcã spre statiunea Parâng intrã în reparatii si va fi amenajat. Calea auto va ajunge pânã în zona scolii de zbor, unde va fi amenajat un sens giratoriu si o parcare auto. Licitatia va fi gata în aceastã varã si apoi poate începe constructia lui.

Vom avea acces auto si spre statiunea din Parâng, iar în aceastã varã sunt gata toate demersurile ce tin de birocratie. Este primul proiect de mare anvergurã pentru insfrastructura din aceastã statiune la care se ajunge din Petrosani, dupã ce, în ultimii ani, Consiliul Judetean Hunedoara a reusit sã îl remedieze pe un singur km, dar nu în zona turisticã. Acum, artera va porni din zona Rusu si va ajunge pânã în statiunea de munte. „Vreau sã vorbesc despre modernizarea drumului spre Parâng, un alt sector de drum care, cred eu, este vital pentru dezvoltarea Vãii Jiului. Am semnat contractul pentru proiectare. Am ales aceastã variantã de a  licita proiectarea separat, pentru cã, spre deosebire de DN 66, proiectarea unui drum în zona alpinã este mai complexã. Avem termen 2 luni de zile pentru a finaliza aceastã proiectare, dupã care vom licita executia ei”, a spus Adrian David, presedintele C. J. Hunedoara.

Finantarea va fi posibiliã între anii 2016 -2017, iar proiectul a fost regândit, asa încât sã tinã cont de portiunile în care acesta va fi întrerupt de pârtiile de schi. Sus, în zona scolii de zbor, va fi amenajat un sens giratoriu si tot acolo va fi si o parcare pentru turistii, care, pânã acum, puteau sã urce doar cu telescaunul pe timpul iernii. Singura cale de acces este acum un drum forestier extrem de degradat, pe care se poate urca doar cu masini 4×4, motiv pentru care este închis iarna.

Diana Mitrache