Mai multi copii din Petrila s-au gândit cum sã previnã zeci de îmbolnãviri si au iesit în stradã. Sunt elevi din clasele mici, de la Scoala I.D Sîrbu din Petrila, dar care s-au oferit voluntari ca sã le arate adultilor cã trebuie sã îsi iubeascã prietenii necuvântãtori, dar, totodatã, trebuie sã  strângã dupã ei.

S-au costumat în cãtei, s-au deghizat în animale de companie, au scris mici manifeste si au pornit prin oras. Vor sã fie voluntari si sã le arate celor care au câini cã este musai sã strângã dupã ei, atunci când acestia îsi fac nevoile.

Cei mici vor astfel sã fie de ajutor si fac asta dupã orele de curs, pentru cã si ei pot sã fie voluntari, au iesit în stradã.

„Le spunem oamenilor care au câini sã strângã dupã ei, ca sã nu polueze natura si sã facã bine. Am 3 câini acasã si strâng dupã ei”, ne-a mãrturisit un copil din Petrila, iar colega lui de clasã l-a completat: „Dacã strâng dupã animalele lor, nu fac decât sã ajute natura sã fie mai curatã. Am vãzut un om în Petrosani, când strângea si i-am spus cã este bine dacã strânge si el mi-a multumit”, a recunoscut o altã fetitã.  ”Eu am de gând sã le dau biletele oamenilor în care am scris sã strângã dupã animalele lor”, a spus un alt copil care s-a oferit voluntar.

13223671_1021342791274676_2032347639_o

Totul s-a pornit din dorinta copiilor de a avea un oras curat, iar învãtãtoarele i-au încurajat sã aibã spirit civic.„Sãptãmâna aceasta în toatã tara se sãrbãtoreste voluntariatul si se încurajeazã activitatea voluntarã a cetãtenilor în orice plan pentru folosul comunitãtii. În acest sens, elevii scolii noastre pregãtesc o campanie de sensibilizare a cetãtenilor pentru igiena dupã cãtenii nostri. Adicã noi ne iubim animalele de companie, este bine sã le avem si învãtãm responsabilitatea de a avea un animal si de a folosi mãnusi si pungi la fiecare plimbare”, a spus Bianca Popescu, învãtãtoare la Scoala I.D Sîrbu.

Nu o datã vedem pe stradã urmele plimbãrilor cu câinii de companie si putini sunt cei care strâng în urma lor. Stãpânii lor uitã de acest obicei, însã, fecalele se usucã si ajung în aerul pe care îl respirãm cu totii. Tocmai de aceea, ar trebui sã învãtãm cu totii de la acesti copii.

Diana MITRACHE