Vochitoiu construieste al patrulea partid în judet, cel al lui Ponta? / Rãspuns: ”N-am zis nu”…

Dupã ce a construit în judetul Hunedoara filialele PP-DD, UNPR, PMP, fostul senator, controversatul Haralambie Vochitoiu este în atentia mai multor politicieni care nu sunt multumiti de actuala scenã politicã si vor sã construiascã noi structuri. Cea mai vehiculatã viitoare formatiune politicã este cea a fostului premier Victor Ponta, iar legat de acest proiect este si numele lui Hari Vochitoiu pentru a-l activa în plan judetean, lucru care-l poate propulsa, din nou, pe scena politicã.

Harnic în plan politic, oscilând între noroc si ghinion, fostul senator Haralambie Vochitoiu se aflã în vizorul politicienilor care doresc sã schimbe fata politicã a tãrii având în vedere experienta sa de a construi noi filiale ale unor noi partide si de a le duce, din fasã, în atentia publicã. Considerat un dictator în PSD, Vochitoiu a fost alungat, iar de atunci organizatia PSD Petrosani a intrat în adormire, pactizând cu ”dusmanul”, lucru neacceptat la vremea când Vochitoiu era presedinte vocal si colorat.  A construit si consolidat apoi filiala judeteanã a  PP-DD, când a ratat Parlamentul, dar a reusit Monica Ioacob Ridzi, care desi pãrea, politic, cãzutã la pãmânt, a devenit  deputat de Hunedoara. Si, fuse-fuse si se duse PP-DD, o datã cu Dan Diaconescu.

A urmat apoi altã constructie, cea a filialei judetene a UNPR, prin care a devenit senator de Hunedoara. Se duse si UNPR, tot partid de lider, o datã cu disparitia de pe scena politicã a sefului Gabriel Oprea. Haralambie Vochitoiu  s-a orientat rapid si a luat-o de la capãt construind altã filialã a PMP, partidul  fostului presedinte Traian Bãsescu. Si cum rezultatul alegerilor parlamentare nu a atins pragul propus de 5%, Hari Vochitoiu a ajuns simplu membru fiind schimbat din functia de presedinte judetean PMP. Deci, geaba muncesti, dacã nu câstigi! A fost  blamat, huiduit, numit în fel si chip, traseist în mod special, apoi oportunist, populist, etc., altii au crezut în el, dovadã cã a atras în PMP oameni care nu au fãcut niciodatã politicã, oameni cotati ca buni specialisti în domeniile lor profesionale.

Dar, Vochitoiu n-o muritu/Numa-un pic s-o hodinitu

Dupã îndepãrtarea din functii politice, Haralambie Vochitoiu s-a reapucat de afaceri si vrea sã ajungã în top 100, dupã cum declara la începutul acestui an. Sigur cã nimeni nu l-a crezut, dar omul e încrezãtor, unii au spus cã e populist si cu sine. Cunoscându-l, nimeni bãnuieste mãcar cã va sta cuminte, departe de politicã pentru cã nu a fãcut-o niciodatã începând din 1990 încoace. Si cum în anumite cercuri politice, în special în PSD, se vehiculeazã ideea cã Vochitoiu va prelua frâiele judetene ale noului partid al lui Victor Ponta, dar si printre PMP-isti si cei care nu-l prea iubesc pe fostul senator, l-am întrebat direct pe Hari Vochitoiu dacã va face acest pas politic. ”N-am zis nu… Sã vedem, pentru cã sfârsitul anului va aduce schimbãri, noutãti, pe scena politicã. Eu, cu Victor Ponta, am o relatie bunã, îl apreciez pentru ce a fost si este. Nu am discutat cu el despre asta (noul partid – n.n.). Sunt oameni care mã întreabã ce fac, ce facem, stiind cã singur am pe judet în jur de 7%. Apoi sunt niste proiecte lansate când eram senator, care nu se duc la capãt, cel cu pensionarii, cel cu CFR-istii si multe, multe altele. Nu mai sunt presedintele PMP, dar am o relatie bunã cu Traian Bãsescu, cu Onaca… Sã vedem si mã repet, nu am zis nu nici unui nou proiect” – a declarat Haralambie Vochitoiu, nelansând nici o afirmatie care sã tulbure ape sau sã strice proiecte politice aflate în lucru. Acesta a mai spus, mai în glumã, mai în serios, cã ”noi suntem leagãnul poporului român” referindu-se istoria dacilor aglomeratã în judetul Hunedoara, si cã nu e bunã lâncezeala politicã actualã la acest nivel.

Pregãteste contracandidatul lui Ridzi

Cum era de bãnuit, Vochitoiu n-o muritu si lucreazã, adicã mai multe surse spun cã acesta pregãteste un contracandidat la fotoliul de primar al Petrosaniului. Si cum noi stiam cã este vorba de Daniel Stepan, l-am întrebat dacã îl pregãteste intens precum se spune.  A râs, a fãcut o pauzã lungã si a rãspuns printr-o întrebare. ”Nu crezi cã la Primãria Petrosani ar trebui sã se mai schimbe lucrurile? Nu este firesc ce se întâmplã, sã nu existe la alegerile locale nici un contracandidat real” – a precizat Vochitoiu.

Ileana Firtulescu

8 comentarii la „Vochitoiu construieste al patrulea partid în judet, cel al lui Ponta? / Rãspuns: ”N-am zis nu”…

 • 22 august 2017 la 23:04
  Permalink

  cine dracu il mai crede pe traseistul asta politic….

 • 23 august 2017 la 06:34
  Permalink

  „Dirty” Harry se intoarce????? Speram sa nu…………………………!

 • 23 august 2017 la 07:48
  Permalink

  Asta mai trebuia…un Pomohaci la primarie…hahahaha…

 • 23 august 2017 la 08:51
  Permalink

  mai bufonule apari iarasi in politichie? mare constructor de partide mai ceva ca mesterul manole ce construieste el tine mult ca un foc de paie vezi partidu lu senzational extraordinar partidul imbarligatorului chior etc mai desteptule stai la fund ca e mai bine degeaba stai sub biroul lui ponta la sugaciala ca o musti iarasi ”no hai” la dr sa te ……..

 • 23 august 2017 la 09:05
  Permalink

  Vochi?oiu, nu se las?,
  A f?cut, un pic, o pauz?
  În noul lui calendar,
  Vrea s?-l vot?m ca primar. HAHAHAAAAAA

 • 23 august 2017 la 09:24
  Permalink

  http://www.ziare.com/articole/vochitoiu+minte+victor+ponta

  Vochitoiu (PP-DD), despre Ponta: Nu ai minte daca ramai de stanga dupa 40 de ani

  Liderul senatorilor PP-DD, Haralambie Vochitoiu, a declarat marti in plenul reunit pentru buget ca premierul Victor Ponta se afla la “varsta intrebarilor”, deoarece daca si dupa implinirea varstei de 40 de ani, o persoana ramane de stanga, atunci inseamna ca ea nu are minte.

  “De cateva zile de cand am primit bugetul, tot incercam sa ne dam seama ce vrea el si daca e de stanga, e de dreapta. Nu ne dam seama. El reflecta de fapt aceasta struto-camila numita USL.

  Si cred ca mai are o amprenta domnul premier, care este un politician tanar, aflat la o varsta, 40 de ani, spune Tutea (filosoful Petre Tutea – n.red.) ca daca pana la 40 de ani nu esti de stanga inseamna ca nu ai inima, daca si dupa 40 de ani ramai de stanga, inseamna ca nu mai ai minte. Cred ca domnul Ponta se afla exact la varsta aceasta a intrebarilor si asta se vede si in buget”, a declarat liderul senatorilor PP-DD.

 • 23 august 2017 la 10:44
  Permalink

  Deci, se naste inca un partid al zdemtelor penale.
  Au saracit jegurile ‘politice” de cand au fost ejectate din tomberoanele lor de partide si nu mai au drept de semnatura pentru cascaval la tona.
  La nici unii nu le mai merg afacerile, toti au devenit „muritori de foame”.
  Ba cacatule de Vochitoiu, in top 100 se ajunge pe filiera Dragnea, sau daca te duce capul prin afaceri serioase de genul inovatie, productie, IT, cercetare !
  Cu trancalaul de Ponta, ziua o sa vinzi porumb in piata, iar seara o sa te prostituezi pe centura politici pe sume de nimic ca ultumul nespalat politic.
  Va spun eu, Hari Vochitoiu, o sa sfarseasca la puscarie, asa il mananca-n cur
  ca pe arici.
  Foamea de bani este prea mare pentru acest imbecil ordinar !!! Asta-i un gunoi tupeist.

 • 23 august 2017 la 14:37
  Permalink

  Lumea trebuie sa stie ca ala pe care-l „pregateste intens” Vochitoiu pentru primarie este mai mult un tovaras de viata pentru liderul 7 UP decat un fin….fiecare intelege ce vrea prin tovaras…

Comentariile sunt închise.