Vochitioiu sare la primari, pe tema CEH

Primarii care au îndemnat populatia sã îsi punã centrale pe gaz pentru aceastã iarnã, sunt pãrtasi la falimentarea CEH.

Asta a spus în cadrul unei conferinte de presã la Petrosani senatorul Haralambie Vochitoiu, atunci când a pus în discutie problemele minerilor si ale energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

„Primarii din Valea Jiului, cei care reprezintã comunitãtile care beneficiazã  de energia termicã, în loc sã se strãduiascã sã repare conductele, sã repare magistrala, sã absoarbã fonduri europene, foarte multe, se pare cã aleg calea mai comodã si sugereazã  oamenilor din Valea  Jiului sã îsi cumpere centrale pe gaz si cer imperios termocentralei de la Paroseni sã-si vadã de treabã, cã ei nu vor mai achizitiona energie termicã de la Paroseni. Pãi, un primar care face asta este unul din groparii CEH-ului”, a spus Haralambie Vochitoiu, senator PMP din Valea Jiului.

Vochitoiu, însã, a recunoscut cã, în calitate de senator nu prea a avut ce sã facã pentru a salva cumva mineritul.  „Singura pârghie legalã pe care un parlamentar o are la dispozitie este interpelarea, mai poate pune întrebãri si poate face o comisie de anchetã parlamentarã. Eu nu pot sã intru în curtea CEH si sã trag de urechi un director. Ei rãspund în fata ministerului, a ministrilor pusi sã gestioneze bunurile acestei tãri. Pe primari i-am certat cã si ei contribuie la lovitura decisivã pe care o dau CEH”, a mai spus Vochitoiu. Cât despre Comisia de anchetã, aceasta, spune senatorul din Valea Jiului, s-a disipat pe drum si membrii ei s-au temut de ce ar putea scoate la ivealã analiza situatiei CEH.

„Desi comisia aceea de anchetã a activitãtii CEH si CEO a fost înfiintatã la solicitarea mea, a fost publicatã inclusiv componenta în Monitorul Oficial al României si trebuie sã înceapã sã functioneze, din cauza faptului cã, reprezentantii PNL si PSD si-au dat seama cã printre cei care au dus la distrugerea complxurilor si au pricinuit pierderi de miliarde se aflã inclusiv membri de ai lor, au tras frâna de mânã, au blocat si blocheazã în continuare activitatea si desfãsurarea lucrãrilor”, a conchis senatorul PMP.

Complexul Energetic Hunedoara este în colaps, iar furnizarea cãlduurii în aceastã iarnã la Deva si în Valea Jiului ar putea fi întreruptã.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Vochitioiu sare la primari, pe tema CEH

  • 12 septembrie 2016 la 10:12
    Permalink

    mai dobitocule voi parazitii care dormiti in casa poporului a ti nenorocit mineritul asta si acum sari la gatul primarilor? de asi avea arma de acu 26 de ani in mana nu mi ar ajunge nici o camioneta de gloante inbuibatilor

Comentariile sunt închise.