Vizitã la nivel înalt în Portugalia

La invitatia Agentiei pentru Dezvoltare Regionalã (ADR) Vest, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, domnul Mircea Flaviu Bobora, participã în perioada 10-14 iunie 2019 la vizita la nivel înalt si schimb de experientã în Portugalia.
Pe parcursul acestei sãptãmâni, atât la Lisabona cât si la Porto, vor avea loc întâlniri cu reprezentanti ai Comisiei de Coordonare Regionalã si Dezvoltare a Regiunii Nord (Comissão de Coordenação e Desenvolvimento Regional do Norte – CCDR-N) si vor fi vizitate parcuri tehnologice si incubatoare de afaceri.
CCDR-N este o institutie publicã a cãrei activitate vizeazã integrarea si durabilitatea dezvoltarea regiunii, contribuind la dezvoltarea competitivitãtii si coeziunii.
De asemenea, CCDR-N are ca obiectiv punerea în aplicare a planurilor de mediu, de urbanism si de amenajare a teritoriului si regionale, elaboreazã politicile de dezvoltare în regiune si acordã sprijin tehnic autoritãtilor locale si asociatiilor acestora.
Cu aproximativ 3,6 milioane de locuitori, în Regiunea de Nord se aflã 35% din populatia rezidentã a Portugaliei, economia localã asigurã aproape 39% din exporturile nationale si reprezintã aproximativ 29% din PIB-ul economiei nationale.

Un comentariu la „Vizitã la nivel înalt în Portugalia

  • 10 iunie 2019 la 19:21
    Permalink

    Vrem fapte ! Asfaltarea drumurilor din Valea Jiului , ex. DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Voineasa sau spre Transalpina ori la Manastirea de la Groapa Seaca , …

Comentariile sunt închise.