Visul unui băiețel de 8 ani, transformat în realitate de polițiști

B ăiatul în vârstă de 8 ani, din municipiul Hunedoara, le-a tot spus părinților că vrea să se facă polițist la ”mascați”, adică la Serviciul de Acţiuni Speciale. Vineri, la finele săptămânii trecute, a avut o imensă surpriză, chiar de ziua lui.

Robert le-a povestit părinţilor că i-a văzut pe „mascaţi” doar la televizor, în cadrul unor intervenţii în care îi imobilizau pe cei certaţi cu legea, şi că ar dori să-i întâlnească pe poliţişti de ziua lui.
”Cunoscând pasiunea lui Robert pentru uniforma şi maşinile de intervenţie ale poliţiştilor, mama
acestuia s-a gândit să-i ofere o surpriză chiar în ziua în care micuţul a împlinit 8 ani. Aceasta s-a gândit să îi îndeplinească dorinţa şi a contactat prin intermediul unui e-mail Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, iar poliţiştii au răspuns cu drag iniţiativei părinţilor”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Poliţiştii Biroului Siguranță Şcolară, poliţiştii Biroului Rutier Hunedoara şi cei ai structurii de prevenire a criminalității din cadrul I.P.J. Hunedoara s-au prezentat la unitatea şcolară unde învaţă Robert şi au susţinut o activitate preventivă în cadrul căreia serbatul şi colegii lui din clasa a II-a au învățat principalele
reguli de circulaţiei rutieră, au învăţat cum să se ferească de „oamenii răi” şi să aibă încredere în poliţişti atunci când ei sau cei apropiați sunt victime ale unor infracţiuni. ”Cei mici au fost invitaţi în curtea şcolii, acolo unde au avut ocazia să exploreze autospeciala de poliţie rutieră şi să vadă cum acționează faimosul aparat radar. Acţiunea a
culminat cu apariţia luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale, care au intrat în curtea şcolii cu girofarurile pornite, i-au făcut urări sărbătoritului, i-au oferit un tort de ciocolată, au dat mâna cu el și l-au lăsat să exploreze interiorul mașinii de poliție. La final, toţi copiii au primit de la poliţişti dulciuri, insigne cu mențiunea „poliţist-junior” şi ultimul număr al revistei „Poliţia Română”.