Vis, speranta, realitate… cearta, dizolvare

Asociatia „Vis, speranta, realitate” din Petrila, care la un moment dat se adresa bolnavilor de diabet din Valea Jiului, este in curs de dizolvare. Motivul este unul vechi de cand lumea: persoanele din conducerea asociatiei nu se mai inteleg si se acuza unul pe celalalt de interese personale. si, cum orice cearta, chiar si in familii, incepe de la bani, la fel s-a intamplat si in acest caz.

Astfel, Catalin Titianu, vicepresedintele Asociatiei „Vis, speranta, realitate”, o acuza pe Daniela Naghiu, ce detine functia de presedinte, de delapidare. In tot acest timp, sperantele diabeticilor din Valea Jiului si increderea intr-o asociatie ce se ocupa de ei s-au spulberat.

„Discutiile dintre noi au inceput din momentul in care am cerut registrul de casa si ea nu mi l-a dat. Eu am impresia ca ea a delapidat bani din asociatie, ca trebuiau sa intre vreo 40 de milioane din cei 2% si nu i-a vazut nimeni, decat ea. Tot ea a facut orice ca sa ma excluda pe mine din asociatie si nu stiu de ce. A amenintat ca o va dizolva si i-a santajat si pe membrii inscrisi ai asociatiei cu asta”, a declarat Catalin Titianu.

De asemenea, barbatul mai sustine ca vrea sa isi recupereze banii investiti in aceasta asociatie, dar si reputatia patata in urma scandalului. „Eu am bagat in aceasta asociatie cam 20 de milioane, bani pe care eu vreau sa ii recuperez. Dar este vorba si despre imaginea mea, pe care ea a

facut-o praf, a sunat peste tot unde aveam colaboratori si

m-a facut de tot rasul. Am mai primit glucometre si toate sunt la ea, la Turda, nu aici, in Valea Jiului, iar reprezentantii firmei respective imi cer mie banii”, mai spune Titianu.

Totusi, Catalin Titianu precizeaza ca speranta lui este ca lucrurile sa se aranjeze si asociatia sa nu se mai dizolve: „Eu sper ca pana la urma lucrurile sa se rezolve si judecatorul sa nu permita dizolvarea asociatiei, pentru ca sunt oameni care au muncit aici si este pacat de munca noastra si de campaniile duse de rapa”.

In replica, Daniela Naghiu sustine ca ea a cerut dizolvarea asociatiei din cauza ca Titianu s-ar fi folosit de statutul sau pentru a-si rezolva problemele personale.

„Eu am cerut in instanta dizolvarea asociatiei din cauza ca domnul Titianu profita de functia pe care o avea pentru problemele lui personale. De exemplu, se ducea la apa si isi rezolva problemele, spunand cine e si ce face el si sa-l pasuiasca oamenii. El spune ca eu am delapidat… pai eu ma delapidam pe mine? Eu sunt cea care a bagat 40 de milioane de lei in asociatie, in timp ce el a dat numai 50 de lei. Daca a dat mai mult, sa aduca hartii doveditoare, pe care nu le are”, declara Daniela Naghiu.

De asemenea, femeia mai spune ca un alt motiv pentru care a cerut dizolvarea asociatiei este ca Titianu voia sa-si deconteze cheltuielile de acasa pe banii membrilor asociatiei.

„Certurile au inceput in momentul in care Catalin Titianu a avut pretentia ca internetul, telefonul si curentul sa i le plateasca asociatia, de acasa de la el. Mai mult, voiau sa cumpere de la supermarket alimente pentru unul sau doua pachete, iar restul alimentelor, cumparate cu bani donati, voiau sa si le insuseasca. Toate acestea au ajuns la urechile mele, iar eu nu il pot lasa sa-si bata joc de oamenii din Valea Jiului”, a precizat Daniela Naghiu.

Anamaria NEDELCOFF